Så får du ett vitt leende

Att bleka tänderna har blivit allt mer populärt. Men vilka metoder fungerar och vad kostar det?

Det går att bleka upp till 12 nyanser vitare men oftast är det en naturlig nyans som gäller. Innan man bestämmer metod är det bäst att rådgöra med sin tandläkare. Utbudet av oseriösa hemmablekningar på nätet har ökat och i värsta fall kan dessa fräta sönder tandköttet. Därför har vi hittat de mest populära blekningsmetoderna som är skonsamma för tänderna och som ger ett synligt resultat.

Laser-metoden
En skyddande silikonmassa läggs på tandköttet, därefter läggs det på en speciell ljusledande blekgelgelé som aktiverar blekningsprocessen av laserljuset från maskinen. Metoden tar endast 30 minuter och håller 3-4 år.

Plasmablekning
Gelén appliceras på tänderna som aktiveras av plasmaljus i 20 minuters period vid ett tillfälle.
Totalt tar det cirka 60 minuter och håller upp till 3-4 år.

Brite smile
Den äldsta och mest prövade metoden. En blekningsgelé (15% väteperoxid) sätts på tänderna som aktiveras av en lågenergilampa med starkt blått sken. Metoden tar en timme och håller i cirka 3-4 år

Zoom blekning
Först rengörs tänderna. Därefter sätts en blekgel på tänderna och aktiveras av en speciell zoomlampa. Det tar 60 minuter och håller i 3-4 år.

Alla behandlingsmetoderna ovan görs på klinik.
Efter din tandblekning bör du undervika kaffe, rött vin, blåbär, snus och te om du vill behålla den vita nyansen. Eventuella biverkningar kan förekomma, såsom ilningar i tänder och tandkött som släpper efter några dagar. För mer info: www.tandblekning.se.

Så behåller du tänderna vita
1. Borsta tänderna morgon och kväll.
2. Tandtråd minst tre gånger i veckan
3. Undvik rödvin, kaffe, te och cigaretter

Bildspel: Så får du ett vitt leende

Bildspel: Så får du ett vitt leende

[email protected]

2009-07-22 07:57:00

Publicerad: 22 juli 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag