Hårstylistens proffstips

Kändisstylisten Robert Vetica har stylat bland annat Jennifer Lopez och Mariah Careys svall. Här tipsar han om de fem knepen som ger dig snyggt hår på kort tid.

1. Tvätta inte för ofta
Det räcker att tvätta håret varannan eller var tredje dag och då låter du hårbottens naturliga oljor vårda dina strån. Har du tränat och känner dig svettig i hårbottnen en dag då du inte tänkt tvätta håret kan du helt enkelt skölja håret men skippa produkterna, säger Robert Vetica till Shape.

2. Använd leave-in-balsam
Lider du av torrt hår, så massera in lite leave-in-balsam i topparna på handdukstorrt hår efter att du tvättat det. Detta återfuktar och hjälper håret att hålla sig mjukt.

3. Välj rätt hårsnodd
Hårsnoddar med metallspänne kan slita på ditt hår och få strån att fastna och ryckas loss. Välj istället metallfria hårsnoddar som är gjorda helt och hållet av textil.

4. Var sparsam med produkter
För mycket stylingprodukter kan tynga ner och göra håret platt, stelt och flottigt. Det är lättare att lägga till produkter än att ta bort dem, så börja med lite åt gången och ta mer endast om det behövs.

5. Bli vän med torrschampot
Torrschampo är det perfekta hjälpmedlet om du känner dig fet i hårbotten och vill ha en snabb uppfräschning och lite extra stadga, tipsar Robert. Spraya lite torrschampo i hårbotten, borsta igenom håret och luta dig framåt och skaka på huvudet för att få det att fördela sig jämnt.

Bildspel: Hårstylistens proffstips

Bildspel: Hårstylistens proffstips

[email protected]

2009-08-11 08:23:00

Publicerad: 11 augusti 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag