Makeup-artisten svarar

William Värnild är pressansvarig på Make up store och är även med i improvemes Skönhetsråd. Har du några frågor om make up och hudvård? Tveka inte att maila William.

FRÅGA: Jag har en ganska finnig och fet hy. Jag undrar vilket mineralsmink du rekommenderar för bra täckning men som ändå är skonsamt för huden? Nämn gärna olika produkter till ett bra pris.
SVAR: Man ska komma ihåg att det är viktigt att rengöra huden ordentligt trots att mineralpuder är skonsamt mot huden. Id är kända för bra produkter. Make Up Store har även bra mineral-rouge som ger en mycket fin färg och kostar 185 kronor, även Loreal har prisvärda mineralprodukter.
 

FRÅGA: Jag undrar om du har några bra tips på bra mineralsmink under cirka 200 kronor? Skulle behöva en foundation för fet hy.
SVAR: Jag kan tyvärr inte rekommendera någon produkt under 200 kr
 

FRÅGA: Vad ska man tänka på när man ska köpa puder och foundation? Och måste man ha båda? Jag vill ha en ren och jämn hud.
SVAR: En bra primer som du lägger innan du börjar använda dig av din foundation kan jag varmt rekommendera, samt ett skin serum som ger en silkeslen och perfekt hud. Sedan använder du foundation. Om du inte har en fet hud kan jag rekommendera en flytande foundation som täcker lagom och som ger huden en naturlig snygg lyster.

Puder bör användas men då ett pressat fint puder som mattar ner och fixerar din bas så den håller hela dagen. Pudret i sin tur ger en perfekt och snygg finish. Ett puder som bara ska fixera basen kan vara helt transparant den ger därmed ingen färg utan fixerar och mattar bara ner. Solpuder kan man använda för att ge ansiktet lite värme och färg. Det ska bara användas på de högsta punkterna i ansiktet det vill säga panna, haka, näsa och kind. Viktigt är att inte överdosera. Svep in pudret och slå av borsten så den bara ser lätt färgad ut innan applicering.  
 

FRÅGA: Mitt ansikte blir alldeles glansigt när jag har smink på mig. Fast utan smink har jag inte det. Oavsett om jag använder flytande foundation, eller ett puder får jag glansig hy. Vad ska jag göra för att min hy ska se lika matt ut med smink som utan?
SVAR: Vad du kan göra är att använda dig av en foundation som är matt, den produkten har en speciell effekt som gör just huden matt. Make Up Store har en som heter ”Matt foundation”. Vad du kan göra innan du applicerar din foundation är att också lägga en produkt som heter ”T zone” från Make up store som gör din bas som du sedan applicerar håller sig matt hela dagen. Även Helena Rubinstein har en produkt för detta som heter ”pore genius”.
 

FRÅGA: Jag har ett problem som ständigt återkommer när det börjar bli kallt ute. Jag kan få väldigt torra partier i ansiktet vilket gör att det kan bli torra fläckar när jag applicerar min foundation. Hur kan jag få ordning på detta?
SVAR: Mycket fukt! Börja att applicera en bra fuktmask en gång i veckan när det börjar bli torrare ute. Det är hög tid att börja redan nu.
 

FRÅGA: Var applicerar man sin concealer?
SVAR: Den använder man på de områden där man vill täcka lite mer. En unik produkt som täcker bra är ”cover all mix” från Make Up Store. Vad som gör den unik är att dem tre nyanserna täcker blått(under ögonen) rött(acne) och en nyans som neutraliserar.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår make up-expert William Värnild.
Ställ din fråga till William Värnild här!

Bildspel: Makeup-artisten svarar

Bildspel: Makeup-artisten svarar

[email protected]

2009-09-23 08:31:00

Publicerad: 23 september 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag