Vacker hud på nolltid

Det är inte bara dina hudprodukter utan din livsstil påverkar hur din hud ser ut och mår. Så här gör du för att få en perfekt hy.

Vårda magen
Magproblem märks även i ansiktet. Se därför till att äta allsidigt och ta gärna kosttillskott om du har svårt att få i dig alla näringsämnen kroppen behöver. Får du inte i dig alla vitaminer du behöver viadin kost, välj kosttillskot. 
 
Få frisk luft
Att visas utomhus gör under för huden och bidrar till att den får det livsnödvändiga D-vitaminet. Se dock till att skydda dig mot UV-strålning med en ansiktskräm med pf även fast det är höst.

Fejka med skimmer

För omedelbar lyster, lägg på en hudkräm med gnistrande skimmer i eller avsluta din makeup med ett skimmerpuder. Det ger din hud en illusion av att lysa.

Återfukta huden
Använd en dagkräm på dagen och en nattkräm (oftaste lite fetare) på kvällen och gör en återfuktande ansiktsmask ungefär en gång i veckan.

Exfoliera
Använd regelbundet en finkorning peelingkräm för att sätta igång hudens blodcirkulation och avlägsna döda hudceller. Det räcker med två gånger i veckan. 

Drick ordentligt
Huden behöver även återfuktas inifrån. Dricker du tillräckligt med vatten ser huden frisk ut och du blir av med eventuella torrhetsrynkor. Satsa på två liter vatten om dagen.

Håll fejkbrännan vid liv
En lätt solbränd hud ser alltid fiskare ut än ett blekt och glåmigt ansikte. Skippa dock solarier och satsa på en brun-utan-sol-kräm av hög kvalité, så slipper du utsätta in hud för solskador.

Bildspel: Vacker hud på nolltid

Bildspel: Vacker hud på nolltid

[email protected]

2009-10-06 11:57:00

Publicerad: 6 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp