Hudvård för rätt ålder

Att man inte kan vårda sin hud på samma sätt när man är 50 som när man var 20 vet många redan. Vi ger dig tips för rätt vård mellan 20-50 år.

I 20-årsålder
Om du inte har varit noga med att använda solskyddsfaktor tidigare är det på tiden att du gör det nu för att förhindra förtida åldrande. Börja även använda en ansiktskräm som är rik på antioxidanter, då dessa kommer hjälpa din hud från att åldras. Det är nu du lägger grunden till hur din hud kommer att se ut i framtiden, så se till att vårda den varsamt. Sminkborttagning varje kväll är ett måste, se även till att hålla huden ordentligt återfuktad. Om du röker bör du definitivt överväga att fimpa. Det finns inget som åldrar huden så snabbt som cigaretter.

I 30-årsålder
När du är runt 30 år börjar din hud bli tunnare och blir därför mer känslig för yttre påfrestningar. Det kan därför vara en god idé att leta efter en kräm som stimulerar cellförnyelsen. Fortsätt att använda solskydd, samt antioxdanter. Exfoliera huden regelbundet, i alla fall en gång per månad. Stress är en vanlig ursäkt till att slarva med hudvården, men det börjar bli extra viktigt att du sköter om din hud om den ska hålla sig ung och fräsch.

I 40-årsålder
Vid 40 brukar många se de första uttryckslinjerna i ansiktet och man kan även märka av förlorad spänst i huden. Det är dags att exfoliera huden oftare än tidigare, minst en gång i veckan. Det kan även vara dags att se över vilka krämer man använder och titta på varianter speciellt anpassade för 40+.

I 50-årsålder
Vid denna ålder klagar många över att huden har blivit slapp och att rynkorna är påtagliga. Även om det inte finns någon mirakelkur som får slapp hud att försvinna, finns det många krämer som kan göra den spänstigare och fylligare. Det kan vara en bra idé att boka en tid hos en hudvårdsterapeut, då mogen hud kräver nya rutiner. Det finns även många salongsbehandlingar som kan vara fördelaktiga för mogen hud.

Bildspel: Hudvård för rätt ålder

Bildspel: Hudvård för rätt ålder

[email protected]

2010-02-01 15:30:00

Publicerad: 1 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp