Laser ska lyfta bysten

En ny typ av laserbehandling påstås kunna få brösten att bli större och fastare, utan kirurgi eller injektioner.

Det låter som rena rama mirakelbehandlingen.

“TLC Breast Enhancement“ använder sig av IPL-laser, som påstås kunna lyfta brösten och göra dem fastare. Behandlingen kan dessutom öka bröstens volym med upp till två behåstorlekar, skriver Daily Mail.

Ingen kirurgi och inga injektioner behövs, vilket innebär att patienten slipper ärr och kan gå till jobbet direkt efteråt. Lasern sägs stimulera den process som får brösten att naturligt växa sig större, genom att kroppen börjar producera hormonet östrogen.
 
Laserbehandlingen ska också kunna få kollagenfibrerna i brösten att dra ihop sig, så att huden lyfts. För att se resultat uppges du behöva två behandlingar per månad i tre månader. 

Plastikkirurgen Rajiv Grover tror dock inte att denna behandling kommer att ersätta traditionell bröstkirurgi.
-Det finner jag väldigt osannolikt. Den här teknologin kan förbättra hudtextur och ton i ansiktet, men det finns inga långsiktiga studier som bekräftar dess roll i att ge en betydelsefull lyftning eller förstoring av brösten. Allmänheten bör komma ihåg att om något låter för bra för att vara sant är det troligtvis det, säger han till Daily Mail.

Tidningen uppger att behandlingen är populär i Los Angeles. Den utförs också av läkaren Daniel Sister på hans klinik Beauty Works West i London. improveme.se har ingen information om huruvida behandlingen kommer att komma till Sverige.

Bildspel: Laser ska lyfta bysten

Bildspel: Laser ska lyfta bysten

[email protected]

2010-06-30 11:55:00

Publicerad: 30 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp