Catwalkrapport sommar 2015: Den gula vågen

Mitt ibland allt det naturliga och återhållsamma modet denna säsong, fanns det ändå vissa designers på modeveckorna som ville annat. En längtan och önskan om att få dela med sig av sina gula drömmar.

Har du sett en förändring runt omkring dig? Från ”gult är fult” till bländande, knallgula plagg och accessoarer runtomkring oss, har det skett en förändring.

Som ett vykort från soliga Hawaii landar därför dessa gula modenyheter i våra garderober, men notera väl – denna kontroversiella färg bär endast av en modig och lekfull modetjej.

Sjuttiotalsvågen drog förbi som en tillfällig fling i våras och av sommarens alla klädnyheter, förutspår redaktionen att de gula plaggen ändå är de riktiga rebellerna.

Hur många vill egentligen se den utsvängda byxans återkomst? Och hur många har skyskrapeformade ben likt Julia Roberts?

textbild-yellow

Likt den oskuldsfulla karaktären Dorothy i musikalen ”Trollkarlen från OZ” är det dags för dagens moderebeller att ge sig ut på upptäcktsfärd. Dorothy knallade fram längs ”the yellow brick road” men vi får istället välja gula plagg som färgar trottoaren vi går på.

Här i bildspelet ovan hittar du några av de mest iögonfallande gula inslagen från catwalken i Milano, Paris, London och New York.

 

Ricki Petrini
Publicerad: 4 juni 2015
Foto: Zeppelin/All Over Press

Här är 6 saker du inte visste om sex

Fascinerande fakta som du kanske inte visste