Shopping bra för hälsan

Dags att säga upp gymkortet och sluta banta? I slutet av förra veckan meddelade nämligen forskare att shopping är bra för hälsan.

En studie som finansierats av Chevrolet har visat att då man gör ett fynd inte bara upplever starka lyckokänslor utan även att hjärtfrekvensen ökar och man börjar svettas, något som tillsammans är bevis på både fysisk och mental upphetsning.

Över 93 procent av de som deltog i studien sa att de upplevde ett större rus av att shoppa och föredrog det över att kyssa sin partner. 85 procent föredrog shopping framför att bli befordrad på jobbet.

Efter att ha studerad de neurologiska och fysiologiska reaktionerna hos kvinnliga shoppare kunde man konstatera att neuroner i hjärnan arbetar för fullt då man gör sig ett kap i affären. Detta utlöser i sin tur ämnen i blodet, som går att likna vid amfetamin, vilka gör att man kan känna sig näst intill hög under en lyckad shoppingtur.

-Den positiva känslan som folk upplever då de gör ett fynd skapar en fysisk reaktion som är väldigt lik den reaktion som kroppen får av motion. Hjärtat slår snabbare vilket i sin tur leder till att kroppen fungerar mer effektivt i det långa loppet, säger Dr David Lewis.

Långsökt eller en bra ursäkt för att ge sig ut i affärerna? Det låter vi dig avgöra.

Källa: FemaleFirst.co.uk

Bildspel: Shopping bra för hälsan

Bildspel: Shopping bra för hälsan

2008-03-11 00:40:00

Publicerad: 11 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp