Slät hud med yoga

Det finns fler alternativ att släta ut rynkorna än att lägga sig under kniven. I USA är ansiktsyoga ett hett ämne i hälsodjungeln, rapporterar icakuriren.se.

Övningarna går ut på att blåsa upp kinderna, rulla med ögonen och pluta med läpparna. Dessa grimaser sägs släta ut rynkor och göra huden fastare. Annelise Hagen, yogalärare i New York, lär ut ansiktsyoga och har även skrivit en bok i ämnet. Hon hävdar att metoden är mer effektiv än botox och att rörelserna hjälper ansiktsmusklerna att strama upp huden kring pannan, munnen och ögonen.

Två övningar är ”Marilyn” och ”Temple dancer eyes”. Marilyn-övningen sägs ge fastare läppar genom att pressa två fingrar mot läpparna och slänga i väg en kyss. Temple dancer eyes-övningen går till så att man fäster blicken åt ena sidan och sedan åt det andra. Att fästa blicken åt olika håll stärker ringmusklerna kring ögonen.

Amerikanska hudläkare är mer cyniska i frågan. Övningarna stimulerar ansiktsmusklerna en aning, däremot är det tveksamt att det fungerar lika bra som botox. Hur som helst är yogan helt ofarlig och även om tekniken inte håller i längden, får man ett gott skratt framför spegeln.

Bildspel: Slät hud med yoga

Bildspel: Slät hud med yoga

[email protected]

2008-03-17 18:11:00

Publicerad: 17 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp