Böckerna fixar formen

Dags för nya tag med träningen? Vare sig du har tränat en längre tid eller är nybörjare kan det ibland behövas friska tag. Skaffa dig nya idéer med hjälp av vårens böcker.

Är man en erfarenbesökare i gymmet är risken att man hamnar i en rutt stor, och som vi vet är träning bäst då den varieras. Då vänjer sig inte kroppen vid en och samma träningsform och det är lättare att toppa formen.

Är man å andra sidan nybörjare kan det vara läskigt att ge sig iväg till gymmet utan någon aning om vad man ska syssla med då man väl kommer dit. För även om man har haft den obligatoriska introduktionen till utrustningen med en tränare är det lät att känna sig vilsen och tafatt.

Att läsa en god träningsbok kan vara inspirerande i sig. På köpet får man med sig värdefulla träningstips och förhoppningsvis en hel del nya uppslag till hur man kan planera sin träning och vilka resultat man kan förvänta sig.

För den hängivne tv-tittaren

Making the cut av Jillian Michaels

Har man väl hamnat framför tv:n då Biggest Loser visas är det inte lätt att slita sig. Uppslukad av deltagarnas kamp och rasande viktnedgång önskar man att man själv hade tillgång till den stentuffa personliga tränaren Jillian Michaels. Nu får man det, i alla fall i bokform.

I boken 'Making the cut' lovar Jillian Michaels att få dig i toppform, så länge du är villig att följa hennes intensiva 30-dagars program. Boken riktar sig i huvudsak till de som redan tränar och som har mellan 5-10 kilo de vill bli av med.

Pris: 111 kronor

För den flitige simmaren
Get wet, get fit av Megan Quann Jendrick och Nathan Jendrick

Gillar du att simma men har du tröttnat på att simma läng efter längd i bassängen? I boken Get Wet, Get Fit visar OS-medaljören Megan Quann Jendrick och hennes man/tränare Nathan Jendrick hur du finslipar dina olika simtekniker och hur du uppnår (nästan) samma form en elitsimmare. Med illustrationer som visar hur bröst-, rygg-, och fjärilssim utförs på ett tekniskt korrekt sätt och tips från andra simmare ger Get Wet, Fet Git ny inspiration till passen i simhallen.

Boken är anpassad för simmare på olika nivåer och passar allt från nybörjade till redan erfarna motionssimmare.

Pris: 130 kronor

För den glammiga modetjejen
ELLE Glam Fitness Complete Cardio av Melyssa St Michael, Donald Kasen och Danielle Kasen

Är joggingspåret för trist och gymmet för oglamouröst? Ta hjälp av redaktörerna på amerikanske ELLE för att hitta formen till snyggaste partyklänningen. Boken ELLE Glam Fitness Complete Cardio gör träningstiden rolig och illustrerar hur du i ditt eget hem kan sätta ihop en fartfylld dansinspirerad workout. Som bonus innehåller boken även en 30-minuters DVD som demonsrerar många av rörelserna i boken och lär ut rätt hållning.

Eftersom du själv sätter tempot passar denna bok alla dansanta personer oavsett nivår.

Pris: 159 kronor

Samtliga priser har hämtats från AdLibris.se, där böckerna finns att beställa. Observera att språket i alla tre böcker är engelska.

Bildspel: Böckerna fixar formen

Bildspel: Böckerna fixar formen

2008-03-20 04:10:00

Publicerad: 20 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp