Skönhet på burk

Har man inte möjlighet att få i sig alla vitaminer via sin kost är ett bra alternativ att kombinera maten med hälsokosttabletter. Improveme.se listar de bästa burkarna.

Nattljusolja-tabletter -passar främst för kvinnor. Stabiliserar hormonbalansen alla dagar i månaden och ger huden en ny fin lyster.

Fiskleverolja (omega-3) -bibehåller ett friskt hjärta och ditt välbefinnande. Omega-3 är även bra för hjärnan och koncentrationen.

A-vitamin -skyddar huden mot fria radikaler och ger huden len och spänstig. Finns bland annat i mjölk, ägg och morötter.

B-vitamin – behövs för energiomsättningen, nervsystemet, huden, håret och aptiten. Brist på B-vitamin kan bland annat leda till trötthet, hudförändringar och skador på nervsystemet. Finns Bland annat i fisk, fågel och mejeriprodukter.

C-vitamin -behövs för att bilda kroppsvävnader och hjälper till att motverka infektionssjukdomar. Brist på C-vitamin kan leda till ökad risk för infektioner och trötthet. Finns bland annat i tomater, apelsiner, jordgubbar och paprika.

Zink -hjälper till att motverka rynkor och andra hudproblem såsom torr och stramig hud. Finns bland annat i svamp, ägg och spenat.

Järn -behövs för att blodet ska kunna transportera syre och för naglar och hårväxt. Finns bland annat i sesamfrön, vetegroddar och torkad frukt.

Omättade fetter -inoljar kroppen inifrån och ger huden lyster. Finns ibland annat avokado, och fet fisk.

Protein -hjälper håret, naglarna och tänderna, men även mer betydelsefullare funktioner i kroppen. Finns i bönor, linser och kött.

Bildspel: Skönhet på burk

Bildspel: Skönhet på burk

[email protected]

2008-03-20 23:15:00

Publicerad: 20 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp