Smal av piercing?

Häftklamrar i öronen är senaste trenden för att gå ner i vikt.

Är häftapparaten det bästa hjälpmedlet för en slank figur? I alla fall om man får tro de akupunkturinspirerade utövarna av metoden ”ear stapling”. Enligt denna teknik kan man nämligen stimulera olika punkter i örat genom att häfta i dem. Stimulansen sänder i sin tur signaler till hjärnan som gör att man känner sig mätt.

Ungefär två kilo i veckan kan man räkna med att gå ner med denna metod, enligt Professional Ear Stapling Association, som rekommenderar att man häftar i båda öronen för bästa resultat.

Det lilla häftstiftet fästs då i den hårda broskdelen av örat, vilket sägs ha ungefär samma smärtnivå som vanlig öronpiercing. Efter två till tre månader byts klammern ut och placeringen justeras en aning, eftersom kroppen tros vänja sig vid punktstimulansen.

Funkar metoden då? Ja, enligt de anhängare som säger sig testat allt innan öronhäftningen fick dem att gå ner i vikt. Nej, enligt läkarkåren som menar att det saknas vetenskapliga bevis som stödjer denna tes. Säkert är i alla fall att metoden inte är riskfri: infektioner och ärrbildningar är vanliga, samt bieffekter som illamående.

Malin Lundblad
[email protected]

Bildspel: Smal av piercing?

Bildspel: Smal av piercing?

2008-08-06 09:47:00

Publicerad: 6 augusti 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag