Varva ner i höst

Få tider på året är så stressiga som början av hösten. Boka in avslappning i almanackan och må bättre.

Hösten betyder nya tag och ökade ambitioner. Men det är lätt att fastna i ekorrhjulet. En överfull mejlkorg och uppbokade veckor innebär gärna att den utvilade känslan efter semestern ersätts av panik.

Därför är det viktigt att avsätta tid för avkoppling. Meditation och avslappningsövningar fungerar för vissa. Men många av oss har svårt att göra ingenting alls. Därför kan det vara värt att testa några av dessa avstressande aktiviteter.

Lyssna på musik
Radion står ofta på i bakgrunden, men hur ofta lyssnar du verkligen på musiken, utan att göra något annat samtidigt? Gå in för att njuta av din musikupplevelse, antingen på CD eller med ett liveuppträdande. Jazzmusik, till exemepl, har visat sig sänka hjärtrytmen.

Ta ett bad
Få aktiviteter är lika avkopplande som att sjunka ner i ett varmt bad. När regnet smattrar utanför kan du tappa upp hett vatten, hälla i lite badolja och gärna tända några aromterapiljus. Har du inget badkar hemma? Ett fotbad funkar också!

Njut av konst
Besök ett konstmuseum och studera målningarna. Skynda dit inte igenom utställningen utan stå länge framför varje tavla och betraka motiv, färger och penseldrag. För ett budgetalternativ kan du bläddra i en konstbok på biblioteket.

Promenera
Snör på dig promenadskorna och bege dig till en harmonisk miljö, kanske en park eller ett naturområde. Strosa sakta, se dig omkring och insup dofterna. På köpet får du lite motion som frisätter avslappnande endorfiner.

Bildspel: Varva ner i höst

Bildspel: Varva ner i höst

[email protected]

2008-08-28 14:04:00

Publicerad: 28 augusti 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag