Ebbas skelettkrönika

Ebba von Sydow skriver i sin krönika på Expressen att ”vi har vant oss vid skeletten”, men vilka ”vi” hon menar är oklart.

Ebba fortsätter med att beskriva hur hemmablinda ”vi” blivit.
”Skelettlooken, som vi rasade över för ett år sedan, har blivit den nya normen. Det är så “alla“ ser ut. Vi har blivit hemmablinda med de sjuka idealen, vi tycks helt enkelt ha slutat bry oss.”, skriver hon i krönikan. ”Den har till och med blivit så stor att vi knappt reagerar på den längre, vi ser den nästan inte.”, fortsätter hon.

Ebba menar att det börjar bli tröttsamt att medierna uppmärksammar magra kändisar. ”Att mala på om “chockbilder“ och moralisera med “herregud, hon försvinner“- kommentarer är heller inte bra. Farligt nog kan den typen av frosserier ha motsatt effekt och istället inspirera tjejer”, skriver hon.

Ändå väljer hon att lyfta fram magra stjärnor som Nicole Richie, Lindsay Lohan och Keira Knightley i sin blogg för att det inte finns några andra alternativ. Ebba menar att det inte existerar några sunda kroppar med snygga outfits.
”Ledsen, men de finns inte längre. Okej, Kelly Osbourne, Jennifer Hudson och Lily Allen är hyfsat normala – men deras outfits är på tok för tråkiga. Trenden är trådsmal och skeletten är snyggast.”, skriver Ebba som vill rapportera om trender -och inte beniga kroppar.

Bild: Stellapictures

Bild: Stellapictures

Bild: Stellapictures

[email protected]

2008-09-11 13:00:00

Publicerad: 11 september 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag