Hänger upp och ner

Illusionisten hänger upp och ner i New York – trots varningar från läkare.

New Yorkarna är vana vid både det ena och det andra spektaklet. Men folk som strosar förbi Central Park i Manhattan i dagarna lär ändå bli förvånade. Där hänger nämligen illusionisten David Blaine upp och ner i 60 timmar -och det handlar inte om någon illusion den här gången.

-Ingen har testat hur länge man kan hänga upp och ner, förklarar David Blaine, som inspirerats av bilder av Houdini hängande upp och ner i tvångströja.

I Houdinis fall handlade det om att ta sig ner, men Davids uppvisning går istället ut på att testa sin uthållighet. I tre dagar och två nätter låter han bli att äta och sova medan han hänger.
-Det skrämde skiten ur mig när han berättade vad han tänkte göra, säger Davids läkare dr Ronald Ruden till ABCNews.com. Jag vet inte hur han gör det här.

Läkaren berättar också att David Blaine utsätter sin kropp för ett flertal hälsofaror, inklusive risk för högt blodtryck, stroke och epileptiska anfall. Dessutom kan illusionisten förlora synen eftersom blodet rinner ner i huvudet och kan skapa ett farligt tryck.

Men David själv, som gått ner i vikt och utfört särskilda övningar för att förbereda sig, är inte orolig.
-Trots att farorna är höga tror jag att det går att komma förbi dem, säger han.

Bildspel: Hänger upp och ner

Bildspel: Hänger upp och ner

[email protected]

2008-09-23 08:15:00

Publicerad: 23 september 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp