Så tränar vi 2009

Träning är alltid hett, men sättet vi tränar på varierar. Varje år sammanställer American College of Sports Medicine fitnesstrenderna för det kommande året. Så här kommer vi att svettas år 2009.

Vi anlitar en personlig tränare
Det finns inget bättre sätt att bli motiverad än att ha boka in regelbundna pass med en tränare som lägger upp ett individuellt anpassat workoutprogram. Nästa år kommer vi dock vara mer kräsna när det gäller vem vi vänder oss till. Vem som helst kan kalla sig för en “PT“, men nu letar vi efter tränare med utbildning och erfarenhet.

Vi satsar på corepass
År 2009 kommer vi förstå att det är viktigt att träna kroppens “kärna“, det vill säga magen och ryggen. Det ger också ryggraden mer stabilitet.

Vi ger pilates en chans
Det räcker med att kasta en blick på Jennifer Anistons kropp för att förstå att pilates fungerar. Det bästa av allt är att övningarna är enkla och ofta endast kräver en träningsmatta. För de som aldrig hinner iväg till gymmet kommer därför pilatesdvd:n ligga högt upp på önskelistan.

Vi tränar upp balansen
På grund av dess förmåga att öva upp balans och styrka ger vi oss upp på den stora balansbollen som vi tidigare tyckte verkade lite läskig. Vi ger också järnet på yogapasset och ger oss tusan på att klara även de allra svajigaste positionerna.

Vi lyfter skrot
Styrketräning är inte bara för tynglyftare, och passar precis lika bra för tjejer som för killar. Vi slår äntligen hål på myten om att man skulle bli “biffig“ av att träna styrka, och inser att extra muskler innebär högre förbränning.

Bildspel: Så tränar vi 2009

Bildspel: Så tränar vi 2009

[email protected]

2008-12-19 12:16:00

Publicerad: 19 december 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag