Vänd dina motgångar

Ibland lyckas man. Andra gånger går det åt skogen. Men med rätt inställning kan du göra något positivt av dina motgångar.

Det är aldrig roligt att göra bort sig eller begå ett misstag. Men dessvärre är det omöjligt att göra succé varje gång. Misslyckanden är en del av livet, och accepterar man det blir det mycket lättare att se det positiva med motgångarna.

Så gör du:

Försök att se långsiktigt
Ditt misslyckande känns som en katastrof idag. Men kommer du verkligen att fortfarande älta det om en vecka? Troligtvis inte, och om du låtsas att du redan är där kan du lättare släppa det som inträffat.

Leta lärdomar
Fanns det något du kunde ha gjort för att förhindra det som hände? Om svaret är nej, sluta att anklaga dig själv. Om svaret är ja, fundera över vad du kan göra annorlunda till nästa gång.

Se utmaningen
Försök att bli peppad av dina motgångar. Om du hela tiden lyckades med allt du gjorde skulle du börja ta framgången för given. Låt dig motiveras att ta nya friska tag.

Inse att du inte är ensam
Tror du att framgångsrika människor aldrig klantar sig? Helt fel. De enda som aldrig misslyckas är de som inte ens försöker.

Bildspel: Vänd dina motgångar

Bildspel: Vänd dina motgångar

[email protected]

2009-02-02 12:54:00

Publicerad: 2 februari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp