Så håller Agnes vikten

Artisten Agnes Carlsson är den kvinnliga ambassadören för Nike+:s träningstävling "Men vs. Women", där svenska killar och tjejer löptävlar mot varandra. För improveme.se berättar hon om träningsmotivation, må bra-knep och sitt enorma Melodifestivalshår.

Hur blev du involverad i “Men vs. Women“?
-De ringde från Nike och sa att de var väldigt intresserade av att göra ett samarbete. Jag tyckte det lät jättespännande just för att jag har tränat i hela mitt liv och det alltid varit en stor del av min vardag. Sen har jag alltid tyckt att Nike är ett väldigt bra märke.

Vad har du för förhoppning med evenemanget?
-Det skulle ju vara jättehäftigt om det är mycket folk som går med i det här och börjar springa. Framför allt om man får igång folk som kanske inte springer så mycket nu. Det är ju dem man vill komma åt.

Hur tränar du själv?
-Jag brukar träna tre-fyra gånger i veckan. Antingen springer jag eller går på gym. Jag försöker träna så mycket utan maskiner som möjligt. Det blir inte så mycket pass, utan jag tränar själv eller med tränare.

Vad har du för mål med träningen?

-Jag är ju en person som jättelätt går ner i vikt om jag inte tränar och tänker på vad jag äter. Så för mig är att träna ett sätt att må bra och känna att jag är stark och inte typ försvinner bort. Jag mår väldigt bra när jag tränar.

Är det viktigt att vara i form när man är artist?
-Ja, det tycker jag. Om man har bra kondition så blir det mycket lättare att stå på scen och sjunga. Det är som ett hårt träningspass och om man känner att man inte är i bra form blir det ganska jobbigt, faktiskt.

Hur håller du dig motiverad?
-Alla är omotiverade att träna ibland, men ofta försöker jag tänka på att det är så himla skönt efteråt.

#IMG2-L#Brukar du lyssna på musik när du tränar?
-Ja, det gör jag. Och jag märker att jag har annan musiksmak när jag tränar mot när jag är hemma och går runt och bara myser. Det är skönt att ha låtar som är lite hårdare och hjälper en att komma igång. Musiken tycker jag gör väldigt mycket. Om man kommer till gymmet och har glömt att ta med sig iPoden, då tycker jag att det är skitjobbigt.

Vilken tid på dygnet tränar du helst?

-Jag kan inte träna på morgonen, jag måste ha vaknat till ordentligt. Jag tycker det skönast att träna antingen mitt på dagen eller på eftermiddagen.

Vad har du för tips till någon som vill komma igång?
-Jag tycker den här grejen med Nike+ är otroligt peppande, programmet som kommer till om man köper skorna. Om man börjar jobba med det så blir det som en egen personlig springcoach, kan man säga, så det tycker jag verkligen är ett bra tips för folk som har svårt att peppa sig själva att träna.

-Sen tror jag att många som inte tränar så mycket skyller på att de inte tid och inte hinner träna. Det bästa tipset som jag känner funkar för mig är att lägga in träningen i ditt schema. Istället för att skriva att man ska på ett möte klockan 14.00 så skriver man att man ska träna klockan 14.00, så att det verkligen är inplanerat. Då blir det så himla mycket lättare.

#IMG3-R#Hur brukar du äta för att orka träna?
-Jag behöver egentligen inte tänka så mycket på hur jag äter. Jag är inte en person som går upp
lätt, utan för mig är det mest att jag måste äta regelbundet för att må bra.

Hur stylade du ditt fantastiska hår på Melodifestivalen?
-Jag har inte gjort det själv, utan det är Linda Gradin, en jätteduktig sminkös och hårstylist, som har gjort det. Det ligger ganska mycket löshår bakom det, kan man säga. Och framför allt att man lockar upp håret så att man ser ut som en liten docka, och sen drar man ut alla lockar så att det blir så där stort. Det tar typ två timmar.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?
-När jag stressar och sover dåligt känner jag mig sliten och mår inte bra. Det märker jag verkligen på mig själv. Så när det är mycket runtomkring försöker jag verkligen ta det lugnt och sova ordentligt.

Vilket blir ditt nästa projekt nu efter Melodifestivalen och Nike+-tävlingen?
-Jag ska lanseras i 10-12 länder i och utanför Europa, så om en vecka ska jag till Holland och Belgien. Sen ska jag börja planera en klubbturné här i Sverige.

Namn: Agnes Carlsson
Ålder: 21 år
Bor: Stockholm
Yrke: Popsångerska

För mer information om “Men vs. Women“, besök www.nikeplus.com

Bildspel: Så håller Agnes vikten

Bildspel: Så håller Agnes vikten

Bildspel: Så håller Agnes vikten

Bildspel: Så håller Agnes vikten

Bildspel: Så håller Agnes vikten

Bildspel: Så håller Agnes vikten

[email protected]

2009-03-16 11:12:00

Publicerad: 16 mars 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp