Bli redo för Beach 09

Hur lång tid tar det att komma i form? Kan jag fortsätta äta pizza? Personlige tränaren Boris Kuzmic besvarar läsarnas träningsfrågor.

Jag undrar om det är möjligt att gå ner i vikt och bara gå 30 minuter per dag?
Måste man inte ändra på kosten oxå? Hur mycket kan man gå ner på cirka en månad?
Tacksam för svar! /Johanna
SVAR:
Hej Johanna, visst kan man gå ner i vikt på 30 minuters powerwalk/dag utöver vanlig daglig aktivitet, händer det inget så bör du se över ditt kostintag också. Man brukar generellt säga att en sund viktnedgång är cirka 1kg/vecka. Lycka till B

Hej, hur ska man träna för att maximalt förbränna sitt fett kring höfterna?
Anna, Hjo
SVAR:
Hej Anna, Tyvärr så går det inte att punktförbränna, men med tålamod och bra kombination med mat och träning så når du snart dit du vill komma. Lycka till B.

Jag är 1,60 lång och vikt 75 kg. Jag har tränat med cykel hemma nästan varje dag 30 min , men jag går inte ner i vikt , är nånting fel på eller? MVH Sabrije
SVAR:
Hej Sabrije, då jag inte vet hur din dag ser ut för övrigt så är det lite svårt att ge dig ett bra svar, troligast får du i dig betydligt mer kalorier än du gör av med, ett tips är att boka en tid med en personlig tränare för att tillsammans gå igenom dina mat- och träningsvanor. Lycka till B.

Hej Boris! Jag tränar regelbundet och har lyckats gå ner från 99 kilo till 76. Men hur blir man av med den sista korven runt magen och de där lilla extra kring höfterna? /Marie i Sollentuna
SVAR: Hej Marie, riktigt bra jobbat, jag skulle bara fortsätta att köra ordentligt men variera träningen så mycket som möjligt från pass till pass så kommer du att nå ditt mål. Lycka till B

Vad är viktigast att tänka på när man vill gå ner i vikt snabbt? /Filippa
SVAR:
Hej Filippa, Tänk om! Det finns ingen snabbfix som du mår bra av, går du ner för mycket för snabbt kan det medföra sänkt immunförsvar som leder till att du bara blir sjuk och inte kan träna. Bra kost och träning, sikta på 1 kg per vecka. Lycka till B.

Hur blir jag av med mina gäddhäng. Ingen träning som jag gör hjälper?? Akut behov att tips.
Millan Carlsson

SVAR: Hej Millan, om du har provat allt, styrketräning, boxning, brottningsklasser i form av tex bodypump, så skulle jag boka en tid med en personlig tränare så ni kan se över hur du har tränat och rätta till eventuella brister och fel i dina träningspass och utförande. Lycka till B.

Har problem med en lite för stor mage. Är det bättre att power-gå än att ut och jogga? /Martin
SVAR:
Hej Martin, om du precis ska börja att träna så rekommenderar jag att du börjar med att power-gå och succesivt lägger in några löpsträckor i din runda. Lycka till B.

Hej Boris! Hur farligt är det egentligen att äta pizza? Jag käkar kanske en i veckan och är fortfarande smal. /Louise
SVAR:
Hej Louise. Om du äter bra och regelbundet och inte har några vikt- eller hälsoproblem så skulle jag fortsätta med min pizza i veckan. B

Har inte gått på gym tidigare. Om jag ska börja träna nu, hur lång tid tar det innan jag märker skillnad. /Sanna
SVAR:
Hej Sanna. Börja med att se till att du får en tid med en personlig tränare där du börjar träna så du får rätt start, kör du sedan regelbundet bör du redan märka skillnad efter ca 4 veckor. Lycka till B.

Hej! Beach 09 närmar sig. Hur får jag bort mina extrakilon kring midjan? /Therese

SVAR: Hej Therese. Bra kosthållning, morgonpromenader, varierande träning 3-4ggr i veckan och inga ursäkter så kommer du att ha en riktigt trevlig Beach 09. Lycka till B.

Bildspel: Bli redo för Beach 09

Bildspel: Bli redo för Beach 09

[email protected]

2009-04-01 07:29:00

Publicerad: 1 april 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp