Kattis må bra-knep

Kattis Ahlströms har precis lanserat sin nya relationstidning "Kattis & Company". På releasepartyt på Café Opera fick improveme.se en pratstund med mediepersonligheten.

Vad kommer tidningen att innehålla?
-Jag saknade en tidning som inte klumpar ihop kvinnor. För mig är det så viktigt att folk känner sig unika. Vi tänkte att alla har kommit olika långt: vissa har gått i terapi och har kommit ganska långt med sig själva, och andra har kommit lite kortare. Så jag ville göra en tidning som vänder sig både till de som har kommit lite längre och behöver lite quick fix-grejer för att hoppa lite högre, och de som inte har börjat att tänka att “det här skulle man kunna göra på ett annat sätt“ eller byta riktning.

-Sen tycker jag att utseende och att göra det bästa av sig själv betyder ganska mycket för att man ska känna sig säker och trygg och bli lite mer hel. Så både utsidan och insidan är viktiga.

Hur ser du på skönhetskraven i mediebranschen?

-De är större än någonsin. Jag tänker på när jag började 1991, och jag kan säga att jag aldrig hade fått ett jobb idag om jag hade börjat idag. Sen klarar sig vissa alltid på personlighet och utstrålning, men jag kan ändå se att det har blivit en mycket, mycket större fixering på ganska kort tid.

Vad har du för självkänsletips för unga kvinnor?

-Det här med att “skönhet kommer inifrån“ kan man ju hålla på och säga hur mycket som helst till folk, men det är ju ändå så att man håller på och tänker på helheten och hur man ser ut. Så jag tror att man måste jobba åt båda hållen. Man kan försöka inspireras av andra och försöka hitta det som är mest en själv i utseendet.

-Sen tror jag mycket på att ta hjälp av andra, jag tror väldigt lite på att vara ensam och klara saker själv. Fråga de som är lite äldre, de du ser upp till och de du tycker är bra, och ta hjälp av andra för att hitta vertyg och stärka dig själv.

Vad får dig att må bra?
-Det är nog när jag har någon form av balans. Jag har ganska lätt för att tippa över, att jag jobbar för mycket eller är lite för uppkopplad, liksom. Allt är på, hela tiden -man ska kolla datorn och kolla mobilen och då blir det så okoncentrerat. Så jag tror att jag mår bäst när jag lyckas stänga av och vara på ett ställe.

Vilket är ditt bästa hälsoknep?
-Springa är min grej. Jag tror att vi ska vara försiktiga om hjärtat. Man ska inte ha tungt flås, utan försöka att ha en bra kondis. Springa för mig är också otroligt meditativt, så det är både bra för hälsan och huvudet. Jag springer utomhus tre gånger i veckan, mellan tre och fem kilometer. Jag tror jättemycket på att vara i naturen, faktiskt, där det är lugnt och tyst. Att ha för mycket intryck hela tiden tror jag inte är bra för själen.

Bildspel: Kattis må bra-knep

Bildspel: Kattis må bra-knep

[email protected]

2009-04-17 14:18:00

Publicerad: 17 april 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp