Styrketräna dig i form

Många har uppfattningen att styrketräning gör oss biffiga, stora och klumpiga. Visst går detta att uppnå om det är målet, men man kan även använda sig av styrketräning för en viktnedgång.

När man använder sig av styrketräning för att gå ner i vikt är det viktigt att man inte enbart stirrar sig blind på vågen. Muskler väger mer än fett, så är det bara.

Att använda sig av styrketräning för en viktnedgång är helt klart fördelaktigt. Vid viktnedgång enbart genom minskat energiintag eller i kombination med endast konditionsträning sätts kroppens dagliga ämnesomsättning ur balans. Det gör den även om man styrketränar, men styrketräning har visat sig ha en motverkande effekt vad gäller nedsättningen av grundämnesomsättningen.

När man går
på en diet i syfte att gå ner i vikt, alltså när man minskar sitt energiintag, minskar också kroppens dagliga energiförbrukning. Det är därför många upplever att de går upp i vikt igen, oftast mer än de vägde innan, efter en diet. Styrketräning har visat sig hejda denna rubbning. En ökad muskelmassa gör också att man orkar förbränna mer kalorier när man är ute och tränar.

När det gäller
viktnedgång i sig finns det inga genvägar eller mirakeldieter som kommer att fungera enbart för att man skär bort någon del utav kostcirkeln. Förutsättningen för att gå ner i vikt är att energiförbrukningen är högre än energiintaget.

Många av vår tids supermodeller och kändisar är flitiga användare av styrketräning, i kombination med annan träning, för att tona sina kroppar. Bland annat Jessica Biel, Renee Zellweger, Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker och Miranda Kerr har kommit i form med denna metod.

Av: Emma Laggar

Bildspel: Styrketräna dig i form

Bildspel: Styrketräna dig i form

[email protected]

2009-09-01 14:11:00

Publicerad: 1 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp