3 nya sätt att träna

Har du tröttnat på att springa på gymmet och dra i de vanliga gamla maskinerna? Då ska du spana in och kanske till och med prova på någon av höstens nya träningsformer.

Capoeira
Den nya träningsformen Capoeira är en blandning av musik, kamp och akrobatik. Utövandet har sin grund i Brasilien och är från början en gammal afrobrasiliansk stridsteknik. Capoeira kännetecknas av sina svepande och cirklande slag och sparkar, med mycket handstående, volter och hjulningar. Med andra ord perfekt för dig som är ute efter både smidighet och styrka. Träningsformen påminner mycket om judo och karate och brukar beskrivas som en blandning av de båda kampsporterna. Är du sugen på att testa något nytt med mycket rörelse och varierad träning är detta något för dig.

Kinesis
Det senaste tillskottet inom fitnessbranschen stavas Kinesis. Det är ett helt nytt koncept och träningssystem som tillåter ett friare rörelsemönster än de man jobbar med i de traditionella maskinerna. Träningsmöjligheterna är näst intill oändliga och begränsningarna få i och med det nya systemet. Det har inte heller någon betydelse om du är nybörjare eller van gymbesökare, om du vill träna smidighet, balans eller styrka. Utbudet av övningar och typ av träning går att variera enligt egna önskemål. Är man sugen på att testa denna nya teknik är det SATS man får bege sig till, som faktiskt är bland dem allra första att lansera det i Sverige.

Jukari
Höstens största utmanare och kanske även tokigaste, är denna flygande träningsform med inspiration av nycirkus. Det nya träningssättet är redan en klar favorit hos kändisarna och dem som fått chansen att prova på har endast positiva saker att säga. Jukari är en form av trapetsträning där man tränar både kondition, aerobics, pilates och styrketräning. En ny och annorlunda träningsform med en hel del fart, snurrar och spinn. Dessvärre har denna fantastiska nyhet ännu inte kommit till Sverige. Vi får helt enkelt hålla våra tummar och hoppas på att få se den här inom en snar, snar framtid.

Av: Emma Laggar

Bildspel: 3 nya sätt att träna

Bildspel: 3 nya sätt att träna

redaktion@improveme.se

2009-09-21 13:03:00

Publicerad: 21 september 2009

Hästsvans på fem minuter – precis som Victoria!

Stressad? Gör som kronprinsessan!