Nya metoden för lycka

RMI – rätt mental inställning – är ett sätt att träna upp sin förmåga att se det positiva i livet och göra det bästa av det du har. Här är knepen som kan hjälpa dig att må bättre.

Variera dig
Att vidga dina vyer är viktigt för att inte fastna i invanda mönster och tankegångar. Att testa något nytt är helt enkelt ett sätt att motionera hjärnan! Tänk på att förändringar får oss att växa, tipsar Expressen Söndag. Utmana dig själv att prova på något du aldrig tidigare testat.

Uppskatta det du har
Att träna på att vara tacksam för dina lyckoämnen i livet gör att du inte tar dem för givet. Fundera regelbundet över vad som ger dig glädje och energi i vardagen. Många mår bra av att skriva en “tacksamhetsdagbok“ varje kväll.

Motverka negativt tänkande
Negativa och pessimistiska tankar stjäl energi och får dig att må dåligt. Tyvärr är det ofta lätt att fastna i nedåtgående tankespiraler, där en negativ tanke föder ännu en. Tänk på att du inte uppnår något genom att älta saker. Försök istället att fokusera på fördelarna i varje situation.

Kartlägg dina drömmar
Vänta inte på att saker i ditt liv ska förändras av sig själva, utan var proaktiv.Tänk igenom vad du har för drömmar, vad du vill uppnå och hur du vill att ditt liv ska se ut. Sätt sedan igång med att jobba hårt för att ta dig dit.

Tackla motgångar
Att hantera bakslag är inte lätt, men det gäller att fokusera på det positva och se motgångar som en ofrånkomlig del av livet. Alla misslyckas ibland. Få perspektiv på tillvaron och var tacksam för det du har, skriver Expressen Söndag.

Bildspel: Nya metoden för lycka

Bildspel: Nya metoden för lycka

[email protected]

2009-10-29 15:08:00

Publicerad: 29 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp