Ät dig till en vacker hud

Mirakelkrämer och make up räcker inte, även maten du äter har en stor betydelse för vad du ser i spegeln. Vi har samlat de bästa ätbara tipsen.

Balansera huden med kosten
Vi äter alldeles för mycket mat som innehåller socker, raffinerade kolhydrater, kött och mejeriprodukter. Dessa livsmedel sänker pH-värdet. Välj istället bladgrönsaker, vitlök, nötter, frön, olivolja med mera som höjer pH-värdet. Det ger en bättre och mer balanserad hy.

Näringsrik kost
Baljväxter, ägg och nötter är fulla av aminosyror som hjälper huden att bygga upp elastin och kollagen. Dessa matvaror stärker ägg cellmembranen så att de inte tappar lika mycket vatten.

Få i dig mer vatten
Vatten är ett av de bästa skönhetstipsen som fungerar, men du behöver inte begränsa dig till en vattenflaska. Frukt och grönt innehåller mycket vatten och vitaminer. Dessutom har vattnet som finns i grönsaker förmågan att tränga in i dina celler bättre än om du häller i dig flera glas vatten på raken.

Vitaminer
Får du inte i dig alla vitaminer genom din kost, kan ta välja vitaminer i tablettform. Antioxidanterna i vitaminerna hjälper huden att minska solskador och rynkor.

Motverka akne med GI
Amerikanska forskare har bevisat att GI- kost är bra mot akne. Förra året gjordes en studie där en grupp 1 fick äta kolhydrater med lågt GI-index och den andra gruppen 2 fick äta måltider med högre GI-index. Efter 12 veckor hade akneproblemen i grupp 1 minskat med 50 procent. GI- dieter minskar nivån av hormonerna som bidrar till hudproblem.

Bildspel: Ät dig till en vacker hud

Bildspel: Ät dig till en vacker hud

[email protected]

2009-11-10 08:32:00

Publicerad: 10 november 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp