Övervinn sockersuget

Känner du, precis som många andra, att du framåt eftermiddagen blir sugen på något sött? Då kan du vara beroende av socker. Socker är en större bov i våra liv än vi kanske tror. Planera din vardag och lär dig undkomma sötsuget.

Som vilken annan drog som helst, alkohol, nikotin, gör ett dagligt sockerintag att du i längden blir beroende. Känner du igen scenarion som trötthet, huvudvärk eller dåligt humör som smyger sig på? Då kan det garanterat vara sockret som är boven i dramat. Det är dessutom en av de största orsakerna till många av vår tids sjukdomar.

Lär dig kontrollera ditt sötintag och stoppa sötsuget innan det går till överdrift.

SKIPPA HALVFABRIKATEN
Laga din egen mat och skippa halvfabrikaten så gott det går. Nästan alla halvfabrikat innehåller stora mängder socker. Att laga sin egen mat gör också att du kan kontrollera vad du stoppar i din kropp bättre. Dessutom finns det inget bättre för din kropp än färska råvaror.

PLANNING IS EVERYTHING

Planera, planera, planera dina måltider och ditt matintag. Försök att minska stressen exempelvis vid lunch. Att du inte bara “slänger“ i dig en kexchoklad istället för att äta en riktig lunch.

OM MAN ÄR TVÅ BLIR DET ROLIGARE
Gör ett godislöfte tillsammans med en kompis. Det är alltid lättare om man är två om saken. Då kan ni stötta varandra när suget smyger sig på.

HITTA KOMPLEMENT
Brukar det smyga ner en godisbit eller två per dag? Ersätt dem med en frukt. Frukt innehåller i sig fruktsocker. Dock är detta socker i mindre mängder och naturligt. Med andra ord byt ut Maraboukakan mot ett äpple eller två.

Bildspel: Övervinn sockersuget

Bildspel: Övervinn sockersuget

[email protected]

2009-12-02 08:52:00

Publicerad: 2 december 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp