Håll humöret uppe

Vi har ställt om till vintertid och det medför ofta en del otrevligheter som förkylningar, influenser, depressioner och trötthet. Med träning och nyttig kost får du både energi och endorfiner.

Att ställa om klockan till vintertid är extra tungt för vissa. Mindre ljus, kortare dagar och förkylningar. Men det finns en lösning på problemet. Först och främst måste du tänka positivt. Mörkret kan vara mysigt trots allt. Sedan finns det enkla knep som ser till att du blir piggare, gladare och friskare.

Gör medvetna val och ät mycket frukt och grönt.
De är fullproppade med vitaminer, mineraler och antioxidanter som stärker vårt immunförsvar. Försök att undvika snabbmat och godis så gott det går, det innehåller ingen näring och gör dig oftast ännu tröttare.

Att motionera är minst lika viktigt. Regelbunden träning gör dig starkare, både fysiskt och mentalt. Dessutom stärker det även vårt immunförsvar. Tänk på att all slags rörelse är bra. En rask promenad på 30 minuter varje dag har alla tid med. När vi tränar utsöndras endorfiner, det gör bland annat att vi känner oss fulla av energi, pigga och glada.

Bildspel: Håll humöret uppe

Bildspel: Håll humöret uppe

[email protected]

2009-12-04 13:05:00

Publicerad: 4 december 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp