Vårstäda fitnessrutinen

Våren är här och det är dags att ge fitnessrutinerna en välbehövlig vårstädning. Vilka bör du ta in, göra dig av med eller förbättra? Läs vidare!

Kolla din hälsa
En gång om året bör du göra en grundlig hälsokontroll, skriver Shape.com. Detta är för att se till att du är fullt frisk och inte lider av några brister som kan påverka din träning negativt. Har du inte redan gjort det så gör det nu -innan du sätter igång med träningen inför Beach 2010.

Starta långsamt
Om du varit dålig på att träna under vintern? Se då till att börja försiktigt. Det är inte realistiskt att gå från en nästan obefintlig träningsrutin till att springa gymmet varje dag. Trappa upp träningen successivt istället.

Investera i ny utrustning
Ifall du tränar regelbundet bör du köpa nya träningsskor en gång om året. Gamla skor har sämre stötdämpning och kan göra att du skadar lederna. Även sportbehån bör bytas ut regelbundet.

Uppdatera spellistan
Inget gör träningen roligare lika effektivt som bra musik. Skapa en särskild träningsspellista i din MP3-spelare med nya, fräscha låtar som gör dig peppad.

Skydda huden
Att träna utomhus är underbart på våren och sommaren, men tänk på att solen kan bränna vinterblek hy. Smörj in dig med solskyddskräm i ansiktet och på eventuella bara armar och ben, 20 minuter innan träningen.

Bildspel: Vårstäda fitnessrutinen

Bildspel: Vårstäda fitnessrutinen

[email protected]

2010-03-23 11:00:00

Publicerad: 23 mars 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp