Tipsen för ett långt liv

Lär dig vikten av motion och rätt kost, vi har handboken till ett friskare liv.

Grunden för ett långt liv är att tänka långsiktigt genom att ha ett bra förhållande till mat och att röra på sig. En annan viktig del är att välja ett yrke du trivs med och en partner du älskar passionerat. Det är nämligen bevisat att de som har ett passionerat förhållande åldras långsammare.

Vitaminer som håller dig ung längre är multivitaminer. B och C vitaminer är vattenlösliga näringstillskott som rensas ut ur kroppen inom åtta timmar, därför är multivitaminer bättre som tas upp av kroppen i tolv timmar. Komplettera med gröna bladgrönsaker ett par gånger i veckan samt ett individuellt tillskott efter behov. Det är också viktigt medicinska tester för kvinnor som passerat 30 års ålder, som exempelvis årliga kontroller av mammogram, blodtryck och cellförändringarna i underlivet.

I små doser kan stress vara bra för oss.
Det skärper våra sinnen och gör oss fysiskt starkare. Men skillnaden idag och för några år sedan är att många arbeten tillför konstant stress. Därför är det viktigt att hitta ett sätt att varva ner. Nyblivna stressade mammor som försöker hinna med karriär, äktenskap och barn åldras snabbare än andra kvinnor. Andra faktorer är ett okontrollerat högt blodtryck vilket får artärerna att åldras i förtid, dålig kost, mycket stillasittande och rökning.

Tips för att motverka tidigt åldrande är en sådan simpel sak som att använda tandtråd.
Studier visar att personer med munsjukdomar har upp till 46 procent större dödlighet än de med fräsch mun. Bakterierna som samlas kan orsaka stora inflammationer i artärerna. Undvik även rökning och för mycket alkohol. Miljögifterna som förstör mest för oss är avgaser och tobaksrök

Bildspel: Tipsen för ett långt liv

Bildspel: Tipsen för ett långt liv

[email protected]

2010-07-26 08:10:00

Publicerad: 26 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp