Därför stramar jeansen

Har du märkt att jeansen sitter åt lite mer i midjan efter sommaren? Oftast beror den smygande viktuppgången på en liten förändring i din vardag. Vi listar de vanligaste orsakerna till extrakilona.

Har du flyttat eller bytt jobb som kräver en ändrad resväg? Du kanske är van att gå/cykla till jobbet, men nu behöver du ta bussen eller bilen. Ändrad resväg påverkar dina kilon mer än du tror. Har du inte möjlighet till vardagsmotion kan du alltid börja dagen med en morgonpromenad innan jobbet.

Vid stress känner många att det är svårt att slappna av
och väljer då snabba lösningar. Hämtmat, frysrätter och snabbmat räddar många, men hur bra är dessa rätter egentligen? Oftast består de av mycket kalorier och alldels för lite näring.

Att välja godis, bakverk och choklad till mellanmål på jobbet gör att du går upp i vikt. Unna dig godsaker emellanåt, men ta kontroll och välj ett nyttigare alternativ om du känner sötsug.

Har du hamnat i en svacka och tappat motivationen till träning? Sjukdom, semester, stress på jobbet, ett hektiskt schema är några anledningar till varför man tappar suget. Något många glömmer vid träningsuppehåll är att ändra kosten. Har man dålig ämnesomsättning, äter fel och inte rör på sig finns det risk att kilona lägger sig på magen direkt. Välj istället att justera maten under ditt träningsuppehåll.

Bildspel: Därför stramar jeansen

Bildspel: Därför stramar jeansen

[email protected]

2010-10-21 11:39:00

Publicerad: 21 oktober 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp