Håll formen i jul

Vi har hälsoknepen som gör dig till kvällens stjärna på julbordet.

Steg 1: Sätt upp realistiska mål för dig själv och hur du vill se ut om ett par veckor. Skriv små lappar som peppar dig och ha med dem i plånboken och var du än befinner dig, det håller motivationen uppe.

Steg 2: Kom igång med träningen genom att börja med att utföra någon form av motion varje dag. Morgonpromenader innan frukost är att rekommendera. Du blir piggare av solljuset, det ökar ämnesomsättningen och får mer energi. Komplettera gärna med träningspass på gymmet minst tre gånger i veckan.

Steg 3: Uteslut snabba kolhydrater, bröd, vit pasta och alkohol. Ät mindre portioner fem gånger om dagen. Byt ut chokladkakan till proteinshakes, frukt och fullkorn.

Steg 4: En vecka innan den stora festen är det dags att öka tempot. Förläng träningspassen med 40 minuter, utför fler styrketräningspass och hög motståndet på löpbandet. Håll dig även till en kalorisnål kost.

Steg 5: Samma dag som julfesten äger rum bör du tänka på att få i dig extra mycket fibrer till frukost och till mellanmål, exempelvis en portion filmjölk eller yoghurt med fiberflingor. Då slipper du klumpen i magen, samt den orkeslösa känslan efter all svårsmält mat. Genom att upprätthålla de magvänliga kostvanorna håller du energin uppe och magen i trim.

Bildspel: Håll formen i jul

Bildspel: Håll formen i jul

[email protected]

2010-11-30 09:32:00

Publicerad: 30 november 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp