“Som konstant pms“

Medieprofilen och mångsysslaren Kitty Jutbring blir konferencier för P3 Guld-galan i Göteborg i januari. improveme.se träffade Kitty för en pratstund om julplanerna, nyårslooken och livet som vegan.

Under galans presskonferens berättade du att du inte ska banta, som många tjejer gör innan de leder en gala, utan istället planerar att gå upp fem kilo. Hur ska du gå tillväga?
-Det är min andra jul som vegan, så det finns många recept att testa. Man kan också träna mycket, så att man får bulliga muskler och går upp på det sättet. Men jag tror mest på fett och socker. Man får ta en sväng till ett sunkigt hamburgerhak och äta frukost-pommes frites varje dag. Jag äter mycket grönsaker i vanliga fall, men det får jag ändra lite grann.

Skämt åsido, vad tycker du om det här fenomenet med att kvinnliga konferencierer vill gå ner i vikt inför en gala?
-Jag tycker att det verkar så jobbigt. Först har man ju den här pressen på sig att man ska leverera när man ska göra en gala och sen dessutom så ska man gå ner i vikt. Och när man bantar så blir man på sjukt dåligt humör, det är lite som konstant pms. Jag tror att det blir en bättre gala om jag får i mig ordentligt med mat och är på gott humör.

Du har ju en väldigt egen look, hur skulle du beskriva den?
-“Cindy Lauper-wannabe“, skulle jag väl kalla det. Många sminkar sig ju för att de vill se så snygga ut som möjligt. Jag vet inte om det är så jag tänker. Jag tänker nog att det ska se tufft eller roligt ut. Jag är väldigt inspirerad av 80-talet, det är mer en känsla jag får än att jag vill vara så snygg som möjligt. Då kanske jag hade sminkat mig annorlunda. Det är som ett litet pirr av inspiration inom mig när jag ser mycket färg.

Har du något tips till tjejer som vill ta ut svängarna lite mer med sin makeup?
-Jag har ett tips som är väldigt enkelt. Om du står och gör ögonskugga så tar du och river av till exempel överkanten på ett cornflakes-paket så att du får en kartongbit med en skarp kant. Du lägger den i ansiktet där du vill ha ett snyggt streck, bredvid ögonen eller lite snyggt uppåt. Och så målar du längsmed den kanten och får ett svinsnyggt, perfekt streck. Det är ett trick de brukar använda på catwalken.

Hur kommer det sig att du blev vegan?
-Jag har varit vegetarian sen jag var på en Paul McCartney-konsert när jag var 14 eller 15. Han visade en film om hur djur har det och då kände jag, ”nej, men nu är det nog”. Sen, för ett och ett halvt år sedan, så var jag konferencier på en vegomässa i Malmö. Då var det personer där som jobbat som bönder och berättade om hur det går till i mjölkindustrin. Då kände jag att inte ville stödja det.

Hur ska du fira jul?
-Min brorsa är väldig produktiv, så han har precis fått sitt fjärde barn. Jag vet inte vad han håller på med där egentligen, det bara blir väldigt många barn. Så jag kommer fira jul med min familj och väldigt många av min storebrors barn. Det kommer bli mycket skrik och mycket kladd, men väldigt mysigt.

Vilken är din favorit på julbordet?
-Ris à la Malta. Fy fan vad det är gott. Det kommer också vara grymt nu när jag ska gå upp fem kilo. Men jag gör den så klart på sojagrädde.

Har du några nyårsplaner?
-Jag kan inte bestämma mig för om jag ska vara i Göteborg eller Stockholm. Vi får väl se vad som händer. Men det är ett tillfälle där förfesten alltid är roligare än själva festen. Det blir sällan bra när man planerar för mycket, så jag försöker att inte planera någonting.

Vilken look kör du på under nyårsnatten?
-Jag tänker mycket volym i håret, så att jag kan ställa upp det på något nytt sätt. Sen kanske jag klär mig helt i en viss färg och hittar en vägg i samm färg för att förvilla alla.

Vad önskar du dig i julklapp?
-Kosta Boda har gjort ett läppstift och ett nagellack i glas, de är rätt dyra men fina.

Har du några nyårslöften?
-Att lägga mer energi på att göra saker istället för att säga att jag ska göra saker. Mindre snack och mer verkstad. Den där energin man lägger på att tro att man inte kan göra saker ska jag lägga på att tro att jag kan göra det istället.

Namn: Kitty Jutbring
Ålder: 33 år
Bor: Göteborg
Gör: Jobbar med tv och radio, samt som DJ och krönikör
Aktuell: Som konferencier för P3 Guld

Kitty leder radioprisgalan P3 Guld.

Kitty leder radioprisgalan P3 Guld.

Medieprofilen är inte rädd för att sticka ut med sitt hår och sin makeup.

Medieprofilen är inte rädd för att sticka ut med sitt hår och sin makeup.

På premiären av

På premiären av ”Alice i Underlandet” i matchande rosa smink och rosett.

En pastellsprakande look på efterfesten till

En pastellsprakande look på efterfesten till ”Let's Dance”.

Även Kittys tatueringar är av det färgglada slaget.

Även Kittys tatueringar är av det färgglada slaget.

[email protected]

2010-12-10 16:18:00

Publicerad: 10 december 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp