Hoppa över ursäkterna

Den enda som förlorar på att du inte tränar är du själv. Vi har listat de vanligaste ursäkterna varför du inte går till gymmet och tipsen som får dig att tänka om.

Tråkigt med träning?
Att det är tråkigt med träning stämmer inte. Däremot gäller det att hitta en träningsform som passar just dig och att ha en positiv inställning till träning. Ladda din ipod med fartfyllda låtar som automatiskt får dig att öka tempot eller hitta en träningskompis som peppar dig.

Sluta skämmas
Du tycker att det är genant att träna i ett rum bland människor. Känns det jobbigt att motionera inför andra kan du börja med att köra en löprunda i ditt bostadsområde tills du har övat upp självkänslan.

Inte tid
Du har fullt upp på jobbet och därefter ska du hämta ungarna på dagis, laga mat och städa. Men allt går om man vill. Ta ett lunchpass på gymmet eller köp hem en trampmaskin så kan du förbränna kalorier samtidigt som du ser ditt favoritprogram.

Förkyld?
Det är lätt hänt att hoppa över sitt träningspass om man känner sig lite sjuk. Men det är stor skillnad på att vara sjuk eller endast lite förkyld. Är du snuvig kan du ta en långpromenad eller har du exempelvis ont i armarna kanske du kan ta ett lättare styrketräningspass för benen.

Tänk endast på dig själv
Tanken att alla är mer vältränade än dig stämmer inte. På gymmet finns alla sorts människor som har olika mål med sin träning. Bry dig endast om dig själv -för ingen annan bryr sig om dig på gymmet.

Tänk om
1. All träning är bra träning. Orkar du inte lyfta skrot på gymmet -ta en långpromenad med stavar.

2. Du tränar för att må bättre och den enda som förlorar på att du inte rör på dig är du själv.

3. Påminn dig själv om att du tränar för att bli gladare, piggare och för att få ett mer aktivt liv. Du minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, samt ökar ämnesomsättningen som gör att du går ner i vikt.

Bildspel: Hoppa över ursäkterna

Bildspel: Hoppa över ursäkterna

[email protected]

2010-12-13 13:57:00

Publicerad: 13 december 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp