Lyckas med nyårslöftet

Så här i början av ett nytt år har många en lång rad föresatser för att starta ett bättre och mer hälsosamt liv. Men redan efter några veckor brukar nyårslöftena vara brutna. Här är knepen som hjälper dig att göra 2011 till året du då faktiskt uppnår dina mål.

Var specifik
Många nyårslöften misslyckas eftersom de är alltför vaga. “Träna mer“, “äta nyttigare“ eller “bli mer ekonomisk“ är vanliga föresatser, men de behöver vara mer specifika. “Träna minst tre pass i veckan“, “bara äta godis på lördagar“ och “spara 2 000 kronor i månaden“ är betydligt bättre nyårslöften.

Var realistisk
Har du inte tränat på flera år är det inte särskilt troligt att du plötsligt klarar av att köra fem tuffa pass i veckan. Sätt mål som är anpassade till din egen nivå. Annars är risken att du känner dig otillräcklig och ger upp helt och hållet.

Sätt upp delmål
Ofta är det bättre för motivationen att ha flera små mål på vägen till ett större mål. En stor uppgift känns lättare att ta tag i när du delat upp det i mindre steg.

Fira dina framgångar
Nyårslöftena blir roligare att hålla om du hela tiden peppar dig själv. Ge dig själv till exempel små belöningar när du uppnått vissa delmål.

Visualisera din framtid
Tänk efter hur det skulle vara att ha uppnått alla dina fysiska, känslomässiga, finansiella,
personliga och karriärmässiga mål. Hur skulle ditt liv se ut? Hur skulle du må? Försök sedan leva som om du redan vore där.

Bildspel: Lyckas med nyårslöftet

Bildspel: Lyckas med nyårslöftet

[email protected]

2010-12-30 11:04:00

Publicerad: 30 december 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp