Hitta rätt träningsform

För att lyckas hålla igång med träningen gäller det att satsa på en typ av träning som passar dig. Forskare har nu kartlagt vilka typer av träning som passar olika sorters personligheter, skriver LiveScience.com. Hitta din personlighetstyp nedan!

Samvetsgrann
Är du ordningssam, organiserad och punktlig? Då passar träningsformer där du har kontroll och tränar på egen hand. Testa till exempel konditionsmaskiner eller viktträning.
 
Impulsiv
Personer som har svårt att planera behöver korttidsmål snarare än långtidsmål. Skriv ner en detaljerad träningsplan och satsa gärna på aktiviteter som ger dig en ordentlig adrenalinkick, såsom lagsporter, bungyjumping eller löpning.
 
Social
Är du utåtriktad och gillar att träffa nya människor? Då passar gruppträningspass bra, där du får interagera med andra. Försök att välja träningsformer som inte är alltför aggressiva eller tävlingsinriktade.
 
Rastlös
För personer som ständigt är uppe i varv och har svårt att slappna av passar lugnare former av träning, som olika typer av yoga, bra. Men alla typer av träning hjälper dig att slappna av och blir mer harmonisk.
 
Nyfiken
Gillar du att upptäcka nya saker och ge dig ut på äventyr? I så fall kanske utomhusträning, som jogging, cykling, skidåkning och långfärdsskridskor, passar dig utmärkt.

Bildspel: Hitta rätt träningsform

Bildspel: Hitta rätt träningsform

malin.lundblad@improveme.se

2010-12-30 12:19:00


Text:
Publicerad: 30 december, 2010