Då är stressen värst

En tisdag klockan tio på förmiddagen når veckans stress sina högsta nivåer. Det menar en ny undersökning.

En tidigare studie har visat att vi mår som sämst på tisdagar. Och nu kommer en ny undersökning som skulle kunna förklara varför vårt välmående når botten just den dagen.
 
Det är det brittiska rekryteringsföretaget Michael Page som har utfört studien, där kontorsarbetare fått svara på frågor om sina stressnivåer under en normal arbetsvecka.
 
Måndagen börjar med en mjukstart för de flesta, där man skvallrar om vad man gjort under helgen och pratar om vilka tv-program man sett. Men på tisdagen börjar att göra-listan bli lång och runt 10-tiden på förmiddagen känner man sig som mest stressad, enligt undersökningen.
 
Studiedeltagarna klagade på att de vid den tidpunkten kände att det blev “för mycket“ och att de hade för mycket att göra.

Så hur slipper du tisdagsstressen? Bäst är att jobba undan så mycket som möjligt redan på fredagen, så att du kan ta helg med gott samvete. Försök sen att redan på måndag morgon skriva en att göra-lista för veckan och beta av så mycket att du inte behöver känna dig överväldigad på tisdagen.

Bildspel: Då är stressen värst

Bildspel: Då är stressen värst

[email protected]

2011-01-27 11:43:00

Publicerad: 27 januari 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp