“Den hårda sanningen“

improveme.se

Hon är Sveriges mest lästa bloggare, en ung kvinna som både provocerar och inspirerar. Men vem döljer sig egentligen bakom den sminkade, retuscherade och kaxiga ytan? Vi ställde "Kissie" mot väggen och mötte en tjej som vet vad hon vill.

Vad har du planer inför hösten?
-Jag ska börja skriva på min bok, som kommer att avslöja hur min verklighet faktiskt ser ut och rätta allt som skrivits.

Vilka missuppfattningar finns det om dig?

-Vad jag gör om dagarna, först och främst. Och sen även pengarykten, det är mycket snack om pengar.

Vilket rykte gör dig mest upprörd?
-Det finns så mycket rykten, så det är inget speciellt som jag hakat på. Det är så långt från sanningen alltihop, så jag kan inte bli upprörd över rykten.

Hur gör du för att inte ta åt dig av allt folk säger? Du måste ha blivit ganska hårdhudad.

-Man blir jättekänslokall efter ett tag, både på gott och ont. Men jag tycker mest att det är en fördel att jag har blivit väldigt neutral när det gäller att visa känslor. Jag avslöjar aldrig någonting längre.

Har du några tips för andra tjejer om hur man bygger upp lite mer skinn på näsan?
-Skriv ner dina tankar. Bara skriv, skriv, skriv tills du inte har något mer att skriva. Sen lägger man undan det och då brukar det kännas bättre. Det har jag gjort flera gånger. Då har man fått ur sig det, men utan att förstöra för sig själv. Ofta kommer känslor i vägen för att kunna överleva när det gäller affärer, pengar och speciellt i media. Där ska man inte visa känslor, det är den hårda sanningen. Är man känslomässig så kommer det att sätta käppar i hjulet.

Du var precis och tränade innan den här intervjun, vad brukar du träna för något?
-Jag tränar kondition och kör igenom alla muskelgrupper själv. Jag har ingen PT, som jag hade förut -det var för jobbigt.

Vad har du för mål med träningen?
-Att bli starkare. Ifall någon slår mig kan jag slå tillbaka (skratt). Jag vill få bättre hållning och må bra. Muskler är bra, oavsett om man är kvinna eller man.

Du har ju fått en hel del kommentarer kring din viktnedgång. Hur känns det i dag?
-Jag visste vad jag gjorde med viktnedgången och jag gick ner med flit. Nu har jag hittat en balans och jag går varken upp eller ner. Ryktesmässigt tycker jag bara att det är kul att de fortsätter snacka, för det är ändå jag som tjänar på det i längden. Intresset hålls uppe, så de får väl tro vad de vill.

Hur äter du en vanlig dag?
-Till frukost äter jag gröt, för det är nyttigt och man håller sig mätt länge. Till lunch äter jag någon sallad och till middag något kött så att man håller kvar alla proteiner och så lite kolhydrater, det måste man ha för att orka. Det sägs att man går upp i vikt av kolhydrater, men det gör man inte. Sen äter jag godis ibland. Jag ser till att ha en dag när jag äter riktigt onyttigt, annars försöker jag hålla mig till inte alltför onyttig mat.

Inte bara barnmat, med andra ord?

-Nej, det var någonting jag överdrev lite smått där i början.

Du skrev i bloggen att du blev sårad när Josefin Crafoord kommenterade din vikt på Finest Awards…

-Sanningen är att jag inte alls är speciellt sårad över det hon sa, utan det var lite mer som en hämnd från min sida att skriva det. Jag tror att många ville se det som en förklaring till allting som har hänt angående min kollaps och så, vilket det absolut inte är. Men det är rätt lätt att läsa av människor genom vad de skriver som kommentarer i bloggen, så jag visste att det var lite det de ville höra. Genom att skriva det kunde jag ge lite av ett avslut, för att slippa få lika många frågor.

Planerar du några fler skönhetsingrepp?

-Nej, snarare att låta mina läppar gå ner. När jag var yngre var jag och Amir besatta av det där, vi tyckte det var så roligt. Vi förstorade läpparna mest för att provocera och det funkade som bara den. Så vi gjorde det som bara den och gick runt till olika kliniker för att de sa nej när läpparna blev för stora. Nu håller det i sig, för ju mer man gör det, desto längre håller det. Så jag får nog vänta något år tills det försvinner. Sen ska jag aldrig röra mina läppar igen.

Har du några tips för hur man stärker sin självkänsla?
-Det borde jag ha, kan man tycka. Jag försöker att ta allt som en komplimang. Människor är väldigt negativa av sig, när det gäller att klanka ner på andra. Det gäller inte bara mig som bloggare utan alla människor. Om man försöker omvända det till positiva kommentarer får man ju höra komplimanger varje dag, så jag försöker att förvandla något ont till något gott.

Hur tror du att du kommer att se tillbaka på den här perioden i ditt liv om 10 år?
-Jag kommer nog mest tycka att det är skönt att den är över. Men jag kommer nog att garva rätt mycket åt allt som stod i tidningarna, hur jag hanterade vissa saker och hur jag har uttryckt mig. Men det är jag mycket medveten om som det är nu, för jag ångrar saker som jag sa bara för några månader sedan. Man tittar tillbaka och tänker, ”Shit, vad har jag gjort?”

Tänker du mycket på att vara en god förebild för yngre tjejer som ser upp till dig?

-Om en 12-åring kommer fram tänker jag, ”Shit, är det så här små som läser min blogg?” Men samtidigt kan jag inte ändra min livsstil inför de tusentals små tjejer som läser min blogg, för alla kräver inte samma förebild. Jag kan inte anpassa mig efter varje människa. Därför har jag gett upp det och satsar på att leva mitt eget liv, trots att det bevakas.

Vad får dig att må bra?

-Jag mår bra när jag bara kan ta det lugnt, när jag stänger av datorn och slipper tänka på bloggen. Om jag råkar tappa bort min telefon, då mår jag bra. När jag inte kan göra något åt det känner jag mig inte stressad. Det skulle nästan vara skönt om jag tappade bort datorn. Då skulle jag kunna leva normalt och bara träffa familj och vänner.

Hur pass fåfäng är du?
-Jag är väl hyfsat fåfäng, eftersom jag hela tiden blir fotad när jag går ut på stan. Därför vill jag helst inte gå ut utan smink eller fixat hår. Men hemma är jag aldrig sminkad, då bryr jag mig inte.

Vad tror du att det beror på att folk är så fascinerade av dig?
-Det undrar jag fortfarande. Jag har kommit underfund med att det måste vara sättet jag lever på. Jag är frispråkig och tänker mig inte för innan jag talar. Det är väl det som gör att folk tycker att jag konstig, men ändå modig som gör det. Men jag fick ändå läsare för fyra år sedan och då tyckte ändå jag att jag var ganska normal. Så jag tror att det också kan bero på att jag var en av de första i bloggvärlden. Jag hade turen att börja tidigt.

Retuscherar du alla dina bilder?
-Ja, alla bilder som jag tar med min kamera, för att jag de ska vara färgglada och fräscha. Ser man en finne på en närbild så är det ju snyggare att retuschera bort den. Förut har jag överdrivit riktigt mycket, vilket var delvis för att provocera, så det har ju lyckats. Men folk vill inte släppa det, så folk tror ju att jag retuscherar mig två storlekar mindre och sen blir de alltid lika chockade när de ser mig i real life, att jag är så här liten.

Varför tror du att så många unga mår dåligt i dag?

-Det är väl inte så konstigt, med tanke på hur människor behandlar varandra och lägger fokus på det negativa? Det är samma sak med media, de har en sådan dubbelmoral. Ena dagen kan de lägga upp bilder på smala tjejer och andra dagen säger de att de är anorektiker och fula. Då är det klart att det blir svårt för tjejer att veta hur man ska se ut.

-Vi har förebilder som Blondinbella som lägger ut bilder på själv och skriver att hon älskar sin kropp när hon är lite kurvigare, men i kommentarerna skriver folk att hon och fet och ful. Folk fokuserar på det fula hos människor, det måste vara det. För hade ingen kommenterar att människor är smala eller tjocka så hade vi nog inte haft den här hetsen. Det är alltid något det är fel på. Och tidningarna är lika bra på att påpeka fel som alla som läser.

Hur mycket tar du åt dig av sådana kommentarer?
-Ingenting. Jag kan inte göra det, för jag får typ 1 000 kommentarer om dagen. Skulle jag se ut som de ville så skulle halva mig vara tjock och halva smal, halva mig brunett, halva blek. Det går inte.

Vad tycker du själv är snyggt?
-Just nu är jag inne i en fas där jag tycker att det är snyggast för mig själv att vara lite smalare. Jag tycker inte att jag passar i att ha kurvor, för allt sätter sig på ansiktet. Jag är inte en sån som får rumpa som Beyoncé, hade jag fått det så hade jag nog velat vara kurvigare. På mig passar det bättre att vara smal, men det passar ju inte alla.

Men äter du ordentligt, eller går du runt och är hungrig hela tiden?

-Nej, jag är aldrig hungrig, jag äter normalt. Så länge jag tränar går det bra. Sen har jag slutat dricka Cola, jag var beroende och drack tre liter varje dag förut. När jag slutade gick jag typ ner fem kilo. Om jag tränar så håller jag den här vikten, och den kanske är lite för smal för andra, men det är tydligen den som stämmer för mig. Jag mår bra som jag är nu och äter normalt, fastän folk inte tror det. Några kilo för mycket är också farligt. Det är lite dubbelmoral att folk klagar på mig och sen tycker att det är okej att någon gått upp 10 kilo. Så länge jag mår bra rör det mig inte.

Hur mycket tränar du?
-Jag försöker att köra en halvtimme till en timme varannan dag. Det är så jäkla jobbigt att ta sig till gymmet, men när man väl är där så går det bra. Sen kan jag gå hem och käka godis.

Finns det någon kändis du skulle vilja ge en makeover?
-Kanske Katy Perry. Hon är skitvacker, men hon döljer det med sådant smink som jag tror att hon tror att andra vill se henne i, chockrosa läppstift och sånt. Jag skulle vilja ge henne en mer naturlig sminkning.

Vad brukar din kille ge dig komplimanger för?
-Oftast när jag är osminkad, så typiskt killar nu för tiden. Han gillar när jag är osminkad och sitter i mjukisar.

Namn: Alexandra Nilsson
Ålder: 20 år
Bor: Stockholm
Blogg: www.kissies.se
Aktuell: Nominerad till “Årets elitblogg“ i Vecko-Revyns Blog Awards 2011

Alexandra är inte rädd för att provocera.

Alexandra är inte rädd för att provocera.

Här ser vi bloggaren på Finest Awards 2011. Alexandra skrev senare att hon blev sårad när konferencier Josefin Crafoord kommenterade hennes vikt, men menar nu att hon skrev det som en

Här ser vi bloggaren på Finest Awards 2011. Alexandra skrev senare att hon blev sårad när konferencier Josefin Crafoord kommenterade hennes vikt, men menar nu att hon skrev det som en ”hämnd”.

En tidig bild på

En tidig bild på ”Kissie” från Blog Awards 2009.

Alexandra lanserade sin singel

Alexandra lanserade sin singel ”Success” 2010.

Snart ska hon börja skriva på en bok.

Snart ska hon börja skriva på en bok.

Där vill hon bemöta alla rykten kring hur hon lever sitt liv och avslöja hur det egentligen står till, bakom rubrikerna.

Där vill hon bemöta alla rykten kring hur hon lever sitt liv och avslöja hur det egentligen står till, bakom rubrikerna.

[email protected]

2011-08-25 07:49:00

Publicerad: 25 augusti 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp