Nya magra alternativ

Åtta av tio kvinnor tycker att det är viktigt att äta sund mat, visar en undersökning genomförd på cirka 3.000 personers av företaget Scan. Hela sex av tio tycker att det är viktigare att välja matvaror som är näringsriktiga än varor som endast smakar bra, medan männen tycker att det är viktigare att det smakar gott.

Scan har med underlag från denna undersökning valt att skapa en ny produktserie; Må Gott.

Scan Må Gott består av ett flertal vardagsprodukter och är tillverkade enligt klassiska recept, men med en betydligt lägre fett- och salthalt. För att minska fetthalten har magrare eller en större mängd kött använts. En del av saltet har ersatts med kalium, en mineral med gynnsam effekt på blodtrycket.

Att äta sund mat är viktigt tycker drygt 80% av kvinnorna och av männen är det drygt 60 %. Det är viktigare att välja matvaror som är näringsriktiga än varor som endast smakar bra tycker 56 % av kvinnorna och ca 45 % av männen.

[color=#808080″>Fakta Må Gott
[color=#808080″>
Består av 14 produkter: Kotlettbacon, Köttbullar, Chorizo, Grillkorv, Korv med enrissmak, Lättkorv, Varmkorv, Prinskorv, Ugnsbakad leverpastej, Kycklingpastej, Bredbar leverpastej, Prickig korv, Salami och Kokt medwurst.

Produkterna innehåller max 9 % fett, vilket gör att alla är nyckelhålsmärkta. Salthalten i produkterna sänktes med 25 % januari 2007, genom att 25 % av NaCl (natriumklorid) ersatts med KCl (kaliumklorid).

Bildspel: Nya magra alternativ

Bildspel: Nya magra alternativ

2008-01-10 02:14:00

Publicerad: 10 januari 2008

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på