Socker eller light?

improveme.se

Jag får hundratals frågor om socker vs. sötningsmedel och istället för att svara på vilken som är bäst, minst farligt och så vidare väljer jag att lägga fram vad forskningen säger idag.

Det finns mig veterligen inte en enda erkänd stor medicinsk studie gjord på människor som visar att sötningsmedel skulle vara farligt för oss människor att inta i lagom mängd.

Livsmedelsverket har
uppskattat att allt under 4 liter lightläsk om dagen inte är farligt men de kan i och för sig inte heller säga att mer skulle vara skadligt, då inga medicinska studier styrker detta. Så egentligen vet man inte vad lagom mängd är, men till och med 4 liter mjölk om dagen kan vara farligt, så därför brukar man använda den siffran som referens aningen felaktigt för sötningsmedel.

Tills dess att det kommer ett flertal medicinska studier som med stor säkerhet kan bevisa det motsatta finns det ingen anledning att diskutera ämnet. Med andra ord väger ingen människas ord oavsett utbildning, teorier från Aftonbladet eller egna slutsatser om sötningsmedel (inklusive mina) någonting tills forskningen kan påvisa fakta.

Punkt slut.


Eller vänta lite…


Det finns hundratals
medicinska erkända studier som finner en tydlig koppling mellan ett för högt sockerintag och bland annat diabetes, övervikt och bukspottskörtelcancer. Värt att tänka på.

Bildspel: Socker eller light?

Bildspel: Socker eller light?

2011-11-07 10:37:00

Publicerad: 7 november 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp