Ork till att träna

improveme.se

Var ditt nyårslöfte att börja träna? Har du inte kommit igång än? Vi ger dig motivationen.

Om du för alla har bestämt dig för att börja träna är det bara att sätta igång, men det är inte alltid så lätt. Så länge du har börjat är det bara att fortsätta, därför har vi tagit fram dessa tips åt dig.

Stor del till att du inte orkar träna sitter mentalt i huvudet. Känner du dig trött och seg blir du trött och seg, likadant tvärtom. Ställ om din hjärna och tänk positivt så kommer du lättare igång med hela träningsprocessen.

För när du väl börjat motionera får du även mer energi under dagen, så det kommer gå lättare och lättare för varje gång. Tänk det som ”övning ger färdighet”, första gången är alltid svårast men sedan blir du bara bättre med tiden.

Men som med all träning är kost och sömn minst lika viktigt som själva träningen. Ska du pallra dig iväg ut i joggingspåret eller till gymmet kommer du aldrig få motivationen om du är hungrig, likaså om du är proppmätt. Försök äta någon form av mellanmål cirka en timme innan du ska sätta igång så kommer det bli betydligt enklare.

Sedan har vi sömnen. Försök hålla en jämn dygnsrytm, d v s lägg dig inte för sent på kvällen. Är du utvilad så presterar du bättre och har energi kvar till ditt träningspass, se bara till att äta ordentligt.

Så med rätt mat, ordentlig sömn och en positiv inställning kan du börja ditt nyårslöfte redan idag -och vara på väg mot ett hälsosammare liv redan imorgon.

Bildspel: Ork till att träna

Bildspel: Ork till att träna

[email protected]

2012-01-05 10:01:00

Publicerad: 5 januari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp