För sjuk för träning?

improveme.se

Motionera, så blir du frisk snabbare. Men när är man för sjuk för att motionera? Här är symptomen som visar när det är okej att träna.

Känner du dig dålig? Skippa träningen, det kan göra mer skada än nytta. Men när är det egentligen okej att träna, och när bör du krypa ner under täcket med nudelsoppa och örtte? Genom att kolla symptomen på kroppen kommer du lättare kunna indikera när du bör stanna hemma.

Symptom: Rinnande näsa, snorig, kliar i halsen
Troligtvis är detta bara en vanlig förkylning och det är okej att träna. Det kan till och med påskynda tillfrisknandet. Småintensiva övningar (som promenader) kan halvera sjukperioden jämfört med ingen motion alls.

Överdriv dock inte detta. Fysisk aktivitet är bra, så länge du inte överanstränger dig själv. Energiska övningar -som löpning, högintensiv intervallträning, simning eller cykling -kan i själva verket försvaga ditt immunförsvar och därmed göra dig sjukare.

Känner du verkligen för att gå till gymmet, ha några saker i bakhuvudet. Ingen av de som befinner sig på gymmet vill bli offer för din rinnande näsa. Torka därför noga efter användning av varje maskin och undvik att träna när det är som mest folk.

Symptom:
Hackhosta, fryser, muskelvärkningar, orolig mage
Har du dessa symptom bör du inte träna över huvud taget, det blir inte bättre. Du kan förlänga sjukdomen och, i värsta fall, göra den värre.
Det här gäller även gymmet. Tränar du med hög kroppstemperatur är du mer i riskzonen för uttorkning, till och med hjärtsvikt.

Lyssna på din kropp
Men alla träningsregler är inte huggna i sten. Ingen är odödlig och därför bör vi alla lyssna på våra kroppar. Att avstå från gymmet då och då kan vara bra i längden, då du annars kan bli sängliggande i två veckor istället för två dagar.

Så om du känner dig svag och trött, vänta tills symptomen börjar visa sig innan du snörar på dig löparskorna. Förhasta dig inte -gymmet kommer fortfarande finnas kvar när du är frisk igen.

Bildspel: För sjuk för träning?

Bildspel: För sjuk för träning?

[email protected]

2012-01-23 11:22:00

Publicerad: 23 januari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp