Intervju Gladiatorer

improveme.se

Den sjätte säsongen av TV-programmet "Gladiatorerna" har dragit igång och träningen är stenhård. Men hur mycket tränar gladiatorerna egentligen? Vi intervjuade paret Roddy och Cecilia Benjaminsson, som spelar Hero och Amazon.

Roddy och Cecilia Benjaminsson är två av de totalt 16 gladiatorerna som medverkar i sjätte säsongen av programmet med samma namn. Träningen inför inspelningarna är stenhård, och vi passade på att ta reda på hur tufft det egentligen är.

Hur skiljer sig träningsschemat i Gladiatorerna från er “vanliga“ plan?

Roddy: Vi kör ofta specifik teknik och grenträning.

Cecilia: Även mycket fotarbete baserat på amerikansk fotboll förekommer.

De förklarar att träningsschemat ofta involverar lättare styrketräning med höga repsantal för bättre mjölksyretålighet -och självklart stretching. Eftersom det är många grenar som kräver kondition blir det mycket av just detta.

-Vi försöker fokusera på intervaller när vi tränar kondition. Också boxning finns med på schemat några gånger i veckan, förklarar de båda.

Hur ser er kostplan ut?

Roddy: Vi äter som vanligt, men eftersom träningen intensifieras blir det en form av deff. Jag brukar även äta små måltider ungefär varannan timma.

Cecilia: Var tredje timme för mig.

Vilken är den roligaste grenen i programmet, och varför?

Roddy: Gatloppet! Jag gillar utmanarnas självsäkra fasad trots att man ser ångest i motståndarnas ögon.

Cecilia: Attackboll för farten och de hårda tacklingarna.

Att synas i TV-rutan kan tyckas vara ett tillfälle att vara så snygg som möjligt, men man måste tänka på att det är ett program där man faktiskt svettas. Cecilia sminkas i ungefär en timme innan kameran börjar rulla. Roddy är däremot inte så fåfäng under inspelningarna.  I privatlivet är det dock en annan sak.

Roddy: Jag är nog väldigt fåfäng av mig privat. Kanske inte spenderar så mycket tid framför spegeln, men jag vägrar att gå ut och känna mig sunkig.

Cecilia: Samma för mig, jag är mycket fåfäng! Det är viktigt att man känner sig fräsch och mår bra.

Vilken är er sämsta vana?

Roddy: Har lätt för att bli extrem i det jag gör. Det kan vara diet eller träning, jag kör på ända tills jag kraschar.

Cecilia: Jag är en riktig godisgris!

Och bästa?

Roddy: Jag har tränat disciplinerat i snart 30 år och har som max haft två veckors uppehåll. Har även en ruskigt bra struktur när jag äter!

Cecilia: Jag ser till att hålla mig aktiv från morgon till kväll. Då får jag mycket gjort och håller förbränningen på topp.

Till sist delar paret med sig av några effektiva träningstips. De föreslår att man ska träna tungt med få övningar och repetitioner, samt att köra igenom kroppen en gång i veckan. Att dokumentera varje pass i en träningsdagbok är även något de starkt rekommenderar. Men allra viktigast är ändå kosten.

-Äter du inte ordentligt kan du glömma resultaten. Då är det bättre att lägga tiden på bridge, dart eller tv-spel istället.

Se Roddy och Cecilia som Hero och Amazon i “Gladiatorerna“ på lördagar 20.00 i TV4.

Bildspel: Intervju Gladiatorer

Bildspel: Intervju Gladiatorer

[email protected]

2012-02-06 10:20:00

Publicerad: 6 februari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp