Dessert till frukosten?

improveme.se

Gillar du söta efterrätter men vill gå ner i vikt? Då kan den här dieten vara något för dig.

Vad ser du framför dig när du tänker på en hälsosam frukost? Yoghurt? Råggröt? Grapefrukt och ägg?

Troligtvis tänker du i alla fall inte på choklad. Men att äta en dessert efter frukosten är ett bra sätt att gå ner i vikt, om man får tro en ny studie från Tel Aviv University. I studien åt hälften av deltagarna en mastig frukost på 600 kalorier -inklulsive en chokladefterrätt. Den andra gruppen följde en lågkolhydratsdiet och åt bara 300 kalorier till frukost. Det totala dagsintaget av kalorier var 1400 per dag för kvinnorna och 1600 per dag för männen, i båda grupperna.

Morgonen är den bästa
tiden på dagen att äta en stor måltid och att tillfredsställa sötsuget, enligt forskarna. Anledningen är att ämnesomsättningen då är som högst och att man har flest antal timmar kvar av dagen för att förbränna kalorierna. Det ökar förbränningen under hela dagen och gör att man inte blir lika benägen att äta sötsaker senare på dagen. Får man aldrig äta något onyttigt kommer dieten att misslyckas, menar forskarna.

När studien var avslutad hade de som åt dessert till frukosten gått ner 18 kilo mer i vikt än de som åt en liten frukost utan efterrätt.

Bildspel: Dessert till frukosten?

Bildspel: Dessert till frukosten?

[email protected]

2012-02-13 14:02:00

Publicerad: 13 februari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp