Citrus motverkar stroke

improveme.se

Citrusfrukter kan förebygga stroke hos kvinnor, enligt ny forskning.

Citrusfrukter är inte bara bra vid förkylningar. Enligt en ny forskningsrapport kan apelsiner, grapefrukt och andra citrusfrukter även sänka risken för att en kvinna ska drabbas av en stroke.

I studien, som publiceras
i Journal of the American Heart Association, visade det sig att de kvinnor som äter mest citrusfrukter minskar risken att få en stroke med 19 procent jämfört med de som får i sig väldigt lite citrus. Effekten beror på en särskilt flavonoid som finns i just citrusfrukter, enligt forskningen, som utfördes vid University of East Anglia i Storbritannien.

Man kan naturligtvis
även få sig flavonoiden genom att dricka fruktjuicer, men på grund av det extra sockret i juice rekommenderar läkare att man istället äter färska frukter.

Bildspel: Citrus motverkar stroke

Bildspel: Citrus motverkar stroke

[email protected]

2012-03-01 08:58:00

Publicerad: 1 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp