Tecken på att du är uttorkad

improveme.se

Hungrig? Tro det eller ej, men det kan vara törst du känner. Så här avgör du om du är uttorkad.

Att vara uttorkad kan vara farligare än man tror. Förutom att det torkar ut huden så kan det också ta på energin och påverka psyket. När man ignorerar kroppens törstsignaler tillräckligt länge så blir det svårare att känna igen dem senare, hjärnan kan då växla ihop hungerkänslor med törst när kroppen egentligen vill ha vatten.

Oavsett om det är några godisbitar eller en brödbit så är det onödigt att småäta hela tiden när man egentligen bara behöver dricka något. Om du känner igen dig i dessa symptom -drick några glas vatten.

Allergier
Histaminnivåerna kan öka och immunförsvaret hamnar i obalans, vilket gör att man lättare kan bli drabbad av exempelvis damm, pollen, mögel och djurhår.

Matsmältning

Fukt är essentiellt för att alla kroppens funktioner ska fungera bra, och en brist av detta kan leda till förstoppning och liknande besvär.

Psykiska problem
När kroppen är uttorkad så minskas blodflödet till hjärnan och emotionell obalans uppstår. I värsta fall så kan man bli tillfälligt psykiskt handikappad. I stressiga situationer avsöndrar kroppen också vätska, exempelvis svett.

Bildspel: Tecken på att du är uttorkad

Bildspel: Tecken på att du är uttorkad

kevin.krooks@improveme.se

2012-09-17 10:00:00

Publicerad: 17 september 2012

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige