Besök doktorn – direkt från soffan

Inte tid att hinna till doktorn? Lugn. Få din diagnos hemma – över internet.

Våra kroppar åldras varje dag och det finns ingenting vi kan göra för att hindra det. När det väl händer någonting med kroppen så är det inte alltid säkert att en läkare finns tillgänglig, eller så har man helt enkelt inte tid att besöka en doktor. Nu finns emellertid ett alternativ.

Fysiska apotek kan ha långa väntetider och i värsta fall finns inte medicinen man söker i lager. Genom videokonversationer via IP-telefonitjänsten Skype så erbjuder emellertid sajten EuWebDoctor.com chansen för personer med psykiska och fysiska problem att tala med en doktor direkt över internet, och få mediciner hemskickade om det skulle vara nödvändigt.

För tio euro får man en konsultation med en doktor som bedömer patientens tillstånd och skickar eventuella recept och mediciner.

Även om sajten ”inte är en ersättning för en kontorsläkare eller ett internetapotek”, som de själva beskriver, så hjälper de till att ordna fram receptbelagd medicin från ett licenserat apotek i Polen.

De flesta mediciner som ordineras är mot sömnbesvär, värk och lugnande, mediciner som man helt enkelt kan beskriva i ord för läkaren via Skype. Om man väljer att få receptet skickat till sig så går det utmärkt att hämta ut på ett svenska apotek, dock gäller inte högkostnadesskyddet på utlänska recept.

Läs mer eller boka din konsultation här.

Bildspel: Besök doktorn – direkt från soffan

Bildspel: Besök doktorn – direkt från soffan

[email protected]

2012-12-05 18:31:00

Publicerad: 5 december 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp