7 knep – så går du lättast ner i vikt

improveme.se

Många har nog haft gå ner i vikt som nyårslöfte för 2013. Men det är inte helt lätt att komma igång. Här är sju saker att tänka på för att bli några kilon lättare.

Ät regelbundet
Ät hellre mindre och flera gånger om dagen i stället för att spara dig till en stor middag på kvällen. Se till att äta en bra frukost, mellanmål, lunch och middag. Bra exempel på mellanmål är frukt och smoothies.

Ta en promenad på lunchen
Små förändringar gör stor skillnad med tiden. Ta trapporna i stället för hissen eller unna dig en promenad på lunchen. Om du har ett stillasittande jobb är vardagsmotionen extra viktig.

Sätt rimliga mål
Om du sätter för höga mål och misslyckas är risken stor att du ger upp. Sätt därför rimliga mål. När du lyckas med något -till exempel att springa en viss strecka, kommer du känna dig nöjd med dig själv och sporras till att fortsätta.

Få stöd
Detta är verkligen viktigt om du vill lyckas gå ner i vikt på lång sikt. Att vara omgiven av människor som äter samma kost och uppmuntrar dig är en bra idé. Kanske har du en vän som också vill gå ner i vikt?

Tackla problemen

Många av oss använder mat som ett sätt att lindra stress eller oro när vi tycker ”synd” om oss själva. Tackla problemen som du ställs inför i stället och låt inte maten fungera som tröst.

För dagbok
Att föra dagbok eller ha en blogg är en utmärkt start för att se hur mycket du tränar och äter. Detta hjälper dig att förstå när dina ”farliga” perioder inträffar under dagen, så som på kvällarna när du tittar på tv eller framåt eftermiddagen när energin börjar ta slut. På så sätt är det lättare att hjälpa dig själv att undvika dessa perioder genom att till exempel planera in en promenad.

Låt dig inte luras av marknadsföring

Låg fetthalt betyder inte nödvändigtvis låg kalori, många tillverkare minskar mängden fett i livsmedel och ökar mängden socker för att kompensera. Läs innehållsförteckningen för att se vad du egentligen stoppar i dig.

Bildspel: 7 knep – så går du lättast ner i vikt

Bildspel: 7 knep – så går du lättast ner i vikt

[email protected]

2013-01-02 09:42:00

Publicerad: 2 januari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp