Starta året med en renande detoxkur

improveme.se

Efter jul- och nyårsmiddag kan kroppen behöva en utrensning av gamla gifter. Starta därför det nya året med en detoxkur – så blir du både piggare och snyggare. Här är de tio bästa livsmedlen.

Att rena kroppen har blivit extremt populärt under de senaste åren och det finns en mängd olika detoxkurer att välja mellan. Men alla består av ungefär samma livsmedel med utrensande egenskaper

Gå “all in“ eller plocka dina favoriter från listan.

Citron
Citroner är fullproppade med C-vitamin och antioxidanter som är bra för huden och för att bekämpa sjukdomar som bildar fria radikaler. Dessutom har citrusfrukter en alkalisk effekt på kroppen. Det innebär att de kan hjälpa till att återställa kroppens pH-balans, vilket gynnar immunförsvaret. Börja gärna dagen med en kopp varmt vatten med lite pressad citron för att spola ut gifter och rena ditt system.

Ingefära
Ingefära bidrar till att förbättra matsmältningen och minskar uppblåsthet och gaser. Örten har också höga halter antioxidanter och är precis som citronen bra för att stärka immunförsvaret. Drick ett te med ingefära eller blanda din juice med lite färskriven ingefära.

Vitlök
Att vitlök är bra för hjärtat har länge varit känt, men vitlök är också bra för att avgifta kroppen. Lökväxten är inte bara antiviral, antibakteriella och antibiotisk, den innehåller även kemikalien allicin som främjar kroppens produktion avvita blodkroppar och hjälper till vid kampen mot gifter. Vitlöken verkar bäst när den äts rå, så lägg till lite hackad vitlök till din dressing för att både öka smaken och din hälsa på samma gång.

Kronärtskocka
Om du nyligen har ätit mycket fett och druckit alkohol är det e god idé att äta några kronärtskockor för att få din kropp på rätt spår igen. Kronärtskockor är fulla med antioxidanter och fibrer och kan hjälpa kroppen att smälta fet mat. Förutom detta är kronärtskockan känd för sin förmåga att stimulera och förbättra funktionerna i levern.

Rödbeta
Om du behöver ett snabbt tillskott av näringsämnen är rödbetor det bästa att sätta i sig. De innehåller massor av magnesium, järn och C-vitamin. Betan är inte bara bra för hår, hud och naglar -den hjälper också till att avgifta kroppen. Gör en rödbetssallad eller smutta på en rödbetsjuice.

Grönt te
Ingen detoxkur är komplett utan regelbunden konsumtion av vätskor om spolar ut alla gifter ut kroppen och hjälper till att hålla organen friska. Grönt te är inte bara en viktminskningsdrink, det innehåller extremt höga halter antioxidanter. Forskning har också visat att grönt te kan skydda levern från sjukdomar.

Kål
Många kändisar går på kålsoppadieter för att minska i vikt och komma i form snabbt innan ett stort event. Men kål är inte bara bra för viktminskning -det är också avgiftande och håller magen i trim, liksom broccoli och brysselkål. Kål levererar också kroppen med glutation, en antioxidant som hjälper till att förbättra den detoxifierande leverfunktionen

Färsk frukt
Färsk frukt innehåller mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer, vilket dem till en viktig del i en detoxdiet och ger din fin hud och glansigt hår. Dessutom ökar det matsmältningen. Starta dagen med en fruksallad eller smoothie och ta en frukt till mellanmålet.

Brunt ris
Om du vill rengöra systemet och förbättra din hälsa är det en bra idé att dra ner på förädlade livsmedel. Försök i stället att kompensera din kost med hälsosammare fullkorn såsom brunt ris, som är rikt på B-vitamin, magnesium, mangan och fosfor som är viktiga avgiftningsämnen. Brunt ris innehåller också höga mängder fibrer, vilket är bra för rengöring av tjocktarmen.

Vattenkrasse
Liksom de flesta gröna örter och grönsaker är vattenkrasse en utmärkt hälsobooster. För det första är vattenkrassebladet packad med många viktiga avgiftande näringsämnen, inklusive flera B-vitaminer, zink, kalium, vitamin E och vitamin C. Det har också naturliga vätskedrivande egenskaper, som kan hjälpa att spola ut gifter ur kroppen. Lägg en handfull vattenkrasse i salladen, soppan eller på smörgåsen.

Bildspel: Starta året med en renande detoxkur

Bildspel: Starta året med en renande detoxkur

[email protected]

2013-01-03 11:08:00

Publicerad: 3 januari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp