Så blir du av med dina celluliter

Beach 2016 ligger förvisso några månader bort. Men vill du ha snygg kropp i sommar är det dags att sätta i gång nu. Börja med att reducera celluliterna – genom att se över din kost.

Celluliter är inget ovanligt problem. Många kvinnor drabbas av de där groparna på lår och rumpa som bildas när underhudsfett klumpar ihop sig under huden.

Mat som tillför kroppen vätska, hindrar fettlagring och hjälper huden att bevara kollagenet är ett enkelt knep för att motverka uppkomsten av celluliter, menar Christine Gerbstadt, talesperson för The American Dietetic Association.

Genom att dricka mycket vatten och äta mat med hög vätskehalt får huden finare lyster och då syns celluliterna mindre.

Att äta kost rik på C-vitamin är a och o för att inte hudens bindande kollagen ska brytas ner. Brist på C-vitamin påskyndar hudens åldrande och kan göra skinnet stramt och rynkigt i förtid, vilket gör att små gropar syns tydligare. Se därför till att äta mycket frukt och grönsaker rika på C-vitamin -som paprika, tomat, kiwi och apelsin.
 
Undvik livsmedel rika på snabba kolhydrater som socker, vitt mjöl eller vitt ris. Den glukos som inte går till förbränning lagras i kroppens fettceller och ökar risken för att fettet pressas ut genom bindväven och orsakar ytterligare små gropar. Ät i stället linser eller råris, tipsar Gerbstadt.

Många hävdar dock att det inte finns några vetenskapliga bevis för hur man kan bli av med celluliterna. LPG-behandling är en populär metod som rekommenderas om man vill försöka bli av med sina gropar.

Redaktionen
Publicerad: 20 februari 2016
Foto: Alamy

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip