KÄNDISDIET: Håll formen som Uma Thurman

Kändisarna har sina egna knep för att hålla formen.
Kolla in deras eget hälso-ABC-lexikon.

A
Anis. Smakar som lakrits, som sägs dämpa aptiten. Och gör det inte det så är det ju gott. Många kändisar snaskar på lakrits när de känner sig hungriga.

B
Borsta tänderna. I Hollywood springer man till toaletten efter middagen. Men inte för att slippa betala utan för att borsta gaddarna. Ny smak i munnen signalerar till hjärnan att magen är full. Matthew McConaughey är en av kändisarna som alltid har med sig tandborsten i bakfickan.

C
Cayennepeppar. Beyoncé har testat en märklig diet. Cayennepeppar, citronsaft och lönnsirap blandas och dricks. 

D
Detox. 44-åriga Nicolette Sheridan håller sin kropp cellulitfri genom att skippa alkohol och kaffe och göra egna fruktjuicer. 

E
Epsomsalt. Supermodellen Heidi Klum har det i badvattnet. Magnesiumsulfatet i epsomsalt ska dra överflödig vätska ur kroppen. Kan köpas på Apoteket om du är badsugen. 

F
Fitflops. Inte flipflops. Sandaler med en sula som gör att du spänner musklerna mitt i steget, vilket ger träning åt både rumpa och lår. Kändisarna älskar dem. Spana in på thefitflop.com

G
Grapefrukt. Jennifer Lopez bär omkring på en liten behållare med grapefruktarom att sniffa på om hungern skulle slå till. Studier visar att doften innehåller en enzym som minskar aptiten. 

H
Handarbete. Uma Thurman stickar för att hålla sig från att småäta och för att stressa av på samma gång.

I
Isglass. Oprah Winfrey tar sig en när hon känner sig sugen på sött. 

J
Java. Om stjärnorna vill ha en sockerkick tar de en kopp kaffe med riktigt socker. Du har väl tänkt på hur ofta de unga stjärnorna fotograferas med en take away-kaffe i näven? 

K
Kilklack. Flera av Hollywoods stylister hävdar att kilklacken gör din silhuett smalast. Därför älskar Gwen Stefani älskar dem.

L
Lila. Tre dagar i veckan sägs Mariah Carey bara äta lila matvaror. Mat som druvor och rödbetor ska nämligen hjälpa till att förebygga rynkor. En 
rödbeta om dan’ håller plastik-kirurgen borta?

M
Maskroste. Gwyneth Paltrow och Madonna dricker litervis av detta örtté eftersom det är vätskedrivande. 

N
Nöt. Kokosnötter är en kändisfavorit. De sägs vara bra för hjärtat, mot cancer och ska hjälpa till att bränna fett. Jennifer Aniston är frälst. 

O
Orange. Billy Bob Thornton åt bara orange mat ett tag, sägs det. Morot och lax till exempel. 

P
Plommon. Näringsexperter i Hollywood råder sina klienter att blanda ner plommon i köttfärsen, det ska minska fettmängden med 40 procent. Joe Labero-magisk matlagning?

Q
Quinoa. Trendigt frö som älskas av alla just nu. Victoria Beckham sägs äta quinoa, sushi och sojabönor för att hålla vikten. Undra på att hon ser sur ut. 

R
Regnbågsfärgad. Christina Aguilera har gått på en diet där hon skulle äta mat i olika färger. Det skulle göra henne mätt fortare.

S
Sparris. Owen Wilson älskar sparris och äter dubbla portioner varje dag. Varför? Ja, förutom att det är gott så är sparris en riktig vätskedrivare. Tag plats i toakön.

T
Tiominuterstricket. När Jennifer Garner tränade bort graviditetskilona gick hon upp på trappmaskinen och tänkte ”Jag kör bara i tio minuter. Det går fort”. Men efter tio minuter tyckte Jennifer att det var helt okej och körde tio minuter till, och tio minuter till… 

U
Utvalt porslin. I Hollywood äter man på blå tallrikar. Blått är nämligen en färg som vi inte förknippar med mat. Blå tallrikar ska få dig att minska matlusten.

V
Vinäger. Exsupermodellen Cindy Crawford sägs ta några matskedar vinäger innan middagen för att sansa aptiten.

W
Walking. Ja, eller gå som det heter på svenska. Renée Zellweger går i bergen för att bli smal och Reese Witherspoon sägs promenera baklänges, bärandes på 5 kilosvikter, för att träna sin kropp.

X
Xtra farliga är kolhydraterna på kvällen, säger Kate Beckinsales PT.

Y
Yoga. Hårda yoga-pass är vad som fått Emma ”Baby Spice” Bunton i form till Spice Girls världsturné. 

Z
Zeylanici. Cinnamon zeylanici är det latinska namnet på kanel som sägs öka ämnesomsättningen. Kändisarna har det i teét.

Å
Ånga. Angelina Jolie säger att hennes kropp i ”Tomb raider” är ett resultat av ångad mat och massor av träning. Tjacka en ångkokare om du vill ha en kille som Brad, med andra ord. 

Ä
Äppelklyftor. Demi Moore äter äppelklyftor med jordnötssmör på när hon blir sugen på något.

Ö
Överge dietläsken. Både Jessica Alba och Paris Hilton ratar dietläsk och kallar drycken ”det värsta du kan dricka om du vill gå ner i vikt”.

Källa: Expressen.

Bildspel: KÄNDISDIET: Håll formen som Uma Thurman

Bildspel: KÄNDISDIET: Håll formen som Uma Thurman

2008-02-12 17:28:00

Publicerad: 12 februari 2008

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på