Ny app ger svar om könssjukdomar

improveme.se

Slipp pinsamma läkarbesök. Nu kan du få personlig rådgivning om könssjukdomar – direkt i din smartphone. iDoc24 lanserar en ny app där läkare via foton analyserar synliga problem i underlivet.

I januari lanserade den svenska sjukvårdsinformationstjänsten en app för synliga hudåkommor, som ska göra att hudcancer kan upptäckas snabbare. Och i dagarna kommer alltså även den nya appen STD Triage (Sexually Transmitted Diseases), för utvärtes synliga sexuellt överförbara sjukdomar.

-Idén till appen kommer av behovet som vi såg med vår första tjänst, där en så stor del som över 30 procent av fallen var könssjukdomsrelaterade, säger Alexander Börve, läkare och grundare av apparna.

Legitimerade hudläkare ger en bedömning inom 24 timmar och tjänsten kostar 200 kronor. Personlig information som namn och email samlas inte in och användaren är därmed helt anonym.

Sexuellt överförbara sjukdomar fortsätter vara ett stort problem över hela världen, menar Alexenader. Om man inte behandlas kan sjukdomarna få allvarliga konsekvenser som infertilitet och ökad risk för cancer.
 
I USA rapporteras över 19 miljoner fall varje år och här är intresset för STD Triage stort.

-Vi har märkt en stor ökning av inkommande fall till våra tjänster sedan vi har börjat marknadsföra oss i USA. Det märks att marknaden för mobil telemedicin är mogen här, säger Alexander.

Bildspel: Ny app ger svar om könssjukdomar

Bildspel: Ny app ger svar om könssjukdomar

[email protected]

2013-03-12 10:01:00

Publicerad: 12 mars 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp